Varden

Ung mann pågrepet etter brann

En mann i 20-årene er mistenkt for å ha tent på en tomannsbol­ig i Skien natt til lørdag. Ingen personer befant seg i huset.

-

▶ Fire personer er registrert på adressen, og det var tenkelig at de sov da brannen oppsto, så nødetatene var usikre på om det befant seg noen i huset.

Den første meldingen kom inn til 110-sentralen Telemark gikk ut på at en nabo sa at det hadde vaert en eksplosjon i P.A. Munchs gate.

– Denne meldingen respondert­e vi kjapt med full styrke: Når vi kom fram til adressen var det full overtennin­g i bygget. Vi fikk røykdykker­e inn og slått brannen raskt ned. Vi jobbet med brannen innenfra, og det var ikke noe fare for spredning etter at vi hadde ankommet stedet. Den første meldingen vi fikk om brannen gikk på at det hadde vaert en eksplosjon i området, sier fungerende brannsjef Henrik Brokke til Varden.

Brutt opp dører

Brannvesen­et måtte bryte opp et par dører for å komme seg inn i huset, kunne operasjons­leder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidist­rikt fortelle til NTB klokken 3.40 natt til lørdag.

Boligen det brant i, ligger i P.A. Munchs gate sør. Det opplyses like over klokken 4 at det var mye røyk, men ikke flammer på stedet.

Politiet fikk klokken 3.12.

– Vi rykker alltid systematis­k ut med enheter fra Porsgrunn og Skien når det meldes om brann. Denne gangen var det 21 brannmenn i sving for å slukke brannen, sier fungerende brannsjef Henrik Brokke til Varden.

Banket på dører

første melding

Det samlet seg raskt en del naboer og andre i gata der det brant, men ingen skal ha kommet til skade under brannen.

– Det var heldigvis ingen inne i huset kunne vi konstatere etter å ha sendt i røykdykker­e. Politiet var rundt og banket på dører for å få de naermeste naboeneuto­gsamletlik­einaerhete­n. Mange kom naturligvi­s ut på egen hånd. Etter det jeg vet så var det ingen som ble skadet under brannen, sier Henrik Brokke til Varden. Politiet opplyser at en mann er siktet.

– Mann i slutten av 20-årene pågrepet siktet for å ta tent på huset. Saken blir etterforsk­et av politiet Grenland.

Det bekrefter operasjons­leder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidist­rikt til NTB like over klokken 6.30.

Mannen ble pågrepet ved sin ▶ egen bopel klokken 5.52, men har en tilknytnin­g til boligen i P.A. Munchs gate som han er mistenkt for å tenne på.

Johnsrud ønsker av hensyn til etterforsk­ingen ikke å kommentere mer om hendelsesf­orløpet.

▶ Eirik Haugen og Birte Ulveseth

 ?? FOTO: BILDEMANNE­N/GEIR NORENDAL ?? FULL FYR: En tomannsbol­ig i Skien ble overtent natt til lørdag.
FOTO: BILDEMANNE­N/GEIR NORENDAL FULL FYR: En tomannsbol­ig i Skien ble overtent natt til lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway