Varden

500 kom ut til Mule

50 liter popkorn, 30 kilo pølser og ti kilo pinnebrød. Alt gikk med da 500 små og store dukket opp på Mule Varde på Kom deg ut-dagen.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

▶ Det er ikke lett å gå på stylter. Embla var en av mange som prøvde seg, for det ser lett ut.

Da er det kanskje enklere å prøve seg på rebus. For der var nesten alle med, men før de satte i gang, hadde de allerede fått en premie med matboks med både sjokolade og ballong oppi og selvsagt et papir med tegning av Turbo, den blå revet til Barnas Turlag, for nesten alle små som har gått tur, vet veldig godt hvem Turbo er.

Mange aktivitete­r for ungene

De små var høyt og lavt i det fine vaeret. Nede på stranda vasset sju år gamle Sjasmin Tovsen fra Heistad. Hun hadde så lyst på å bade.

De fleste hadde samlet seg på gresset i den store hagen. Der var det bålpanner og utdeling av popkorn og sjokoladek­aker, og sola skinte og alle var bare glade og fornøyde.

De store var enige om at det var veldig mange fine aktivitete­r, og det beste var at det var tilbud til ungene i nesten hele Grenland.

Jubileum for turistfore­ningen

DNT (Den Norske Turistfore­ning) er 150 år i år, og i år er det 160 arrangemen­t rundt over det ganske land.

I Porsgrunn samarbeide­t POT (Porsgrunn og Omegn Turistfore­ning) med Barnas Turlag og med utlevering av rundt 150 matbokser er det antagelig mange nye medlemmer i åra framover.

Etter at alle barna hadde ropt dukket selvsagt Turboreven opp til slutt, for ingenting er vel som en god klem av den blå reven?

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? KOM DEG UT: Seks år gamle Embla Rohde Johannesse­n forsøkte å gå på stylter, men det var ikke så lett.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN KOM DEG UT: Seks år gamle Embla Rohde Johannesse­n forsøkte å gå på stylter, men det var ikke så lett.
 ??  ?? PREMIER: Terje Holm Knudsen fra POT trakk ut vinnere og delte ut premier for rebusen.
PREMIER: Terje Holm Knudsen fra POT trakk ut vinnere og delte ut premier for rebusen.
 ??  ?? BADE: Sjasmin Tovsen fra Heistad hadde lyst til å bade.
BADE: Sjasmin Tovsen fra Heistad hadde lyst til å bade.
 ??  ?? TURBO: Ingenting er ved som en ordentlig Turboklem.
TURBO: Ingenting er ved som en ordentlig Turboklem.
 ??  ?? STAS: Moro med Turbomerke; det var alle enig i.
STAS: Moro med Turbomerke; det var alle enig i.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway