Varden

Ber Vesten holde seg unna

-

Russland forbereder nå trolig et angrep på Idlibprovi­nsen i Syria sammen med syriske regjerings­styrker. Samtidig ber de Vesten om ikke å blande seg inn.

– Jeg håper at våre partnere i Vesten ikke vil la seg påvirke av provokasjo­ner fra opprørerne og at de ikke vil hindre en antiterror­operasjon i Idlib, sa Russlands utenriksmi­nister Sergej Lavrov på en pressekonf­eranse i Moskva onsdag.

Det er ventet at Assad-regimet sammen med sin naere allierte Russland nå planlegger en storoffens­iv mot Idlib, som er Syrias siste opprørskon­trollerte provins.

Ifølge NATO har Russland de siste ukene sendt minst åtte nye marinefart­øy til Middelhave­t, blant annet en missilkrys­ser og to ubåter som også kan skyte ut missiler.

Panlagt angrep

Under pressekonf­eransen onsdag sa Lavrov også at Ves- ten aktivt bidrar til å oppildne diskusjone­n om et «såkalt planlagt kjemisk angrep fra den syriske regjeringe­n».

Tidligere denne måneden hevdet Russland at opprørere i Idlib planlegger bruk av kjemiske våpen, for så å skylde angrepet på den syriske regjeringe­n. Ifølge Russland er opprørerne­s mål at angrepet vil vaere et påskudd for Vesten til å angripe syriske regjerings­styrker.

Russland hevdet også at britisk etterretni­ng er involvert i planleggin­gen.

Vil svare på kjemisk angrep

President Donald Trumps nasjonale sikkerhets­rådgiver John Bolton sa under et besøk i Jerusalem i forrige uke at USA er bekymret over muligheten for at Assad kan komme til å bruke kjemiske våpen igjen.

– Bare for å gjøre det helt klart; dersom det syriske regimet bruker kjemiske våpen, vil vi svare svaert kraftig på dette, så dette bør de virkelig tenke nøye igjennom, sa Bolton.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway