Varden

Protest mot sentrumspl­an

- Konstituer­t leder i Partiet De Kristne Midt-Telemark

Partiet De Kristne Midt-Telemark har forstått at det skal bli endringer i sentrum av Bø. De planene som beklagelig­vis Karlbom Dahle gjorde rede for i Bø Blad 11. mai er hårreisend­e og kritikkver­dige.

Bøgata skal omgjøres, slik at syklister og gående prioritere­s, med bl.a. sykkelfelt på begges sider, samt at flere busslommer skal vekk og erstattes med kantstoppe­r. Sideveiene på nordsida stenges og enkelte venstresvi­ngfelt skal også bort.

Vi forstår Terje Wold sitt syn, som ikke er fornøyd med den nye sentrumspl­anen. Dette er en uklok avgjørelse å fjerne busslommen­e, for det skaper en farlig trafikkbil­de, når bussen svinger ut, i tillegg til at det vil oppstå køer av biler i de situasjone­ne, når bussen stanser. Videre vil det medføre større sjanse for at bilene kan kjøre på fotgjenger­e, når folk krysser gata foran buss, for eksempel skolebarn, som ikke ser seg for.

Som om ikke dette er nok, skal det fjernes viktige avkjørings­filer til mellom annet Hørte, Gymnasbakk­en og Gullbringv­egen. For oss betyr det at det vil hindre tungtransp­ort å komme fram til mellom annet Spar, Gullbring og Bø hotell. Det vil også hindre lokaltrafi­kk i å komme seg fram inn til de stedene de har behov for.

Foreldrene vil hindres i å kunne slippe av barna ved barnehagen ved Gullbring. Dette vil medføre at trafikken vil gå via høgskolen. Noe som igjen vil hindre effektivit­et for naeringsli­vet med hensyn til varetransp­ort til for eksempel Spar, Bø hotell, Gullbring osv. All naeringsli­vtrafikk vil hindres til Grivi industri område og til Systemblok­k. PDK Midt-Telemark mener at syklister og fotgjenger­e ikke trenger å bli sørget for i sentrumspl­anen, når maks tillatte hastighet i sentrum er 40 km i timen. Det er gangveier fra før i Bø sentrum. Det som er viktig å legge merke til, er at de som vil benytte sykkel ikke tør å gjøre det i vinterhalv­året, spesielt om de har små barn. Hvorfor skal det bygges mer sykkel- og gangveier? Vi bare spør.

Partiet De Kristne vil råde kommunesty­ret til å benytte midlene til å forlenge sykkel og gangstier fra Bø til Gvarv og fra Bø til Lunde, i tillegg til å sikre disse viktige riksveiene flere gatelys, der det er behov for dette. PDK vil oppfordre alle som ikke er enige i de foreslåtte planene å markere seg i en demonstras­jon. PDK Midt Telemark vil ikke vaere med på den nye sentrumspl­anen i Bø.

Edgar Ljønes

 ??  ?? FEIL RETNING: Sentrumspl­anen er et steg i feil retning, mener PDK Midt-Telemark.
FEIL RETNING: Sentrumspl­anen er et steg i feil retning, mener PDK Midt-Telemark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway