Varden

Nasjonale naturverdi­er må reddes

- Torstein Fjeld Naturvernf­orbundet i Grenland

Utbygginge­n av Øvre del av Mule i Porsgrunn må stanses. Her er natur med nasjonalt svaert viktige kvaliteter, og dette bør veie mye mer enn drøye 20 nye boliger, selv om de ligger innenfor bybåndet.

Nå må kommunepol­itikerne på banen og vise at de tar trusselen mot naturmangf­oldet på alvor! Vi i Naturvernf­orbundet vet at det er i kommunene den største kampen for å redde norsk natur foregår. Den aller største trusselen mot naturmangf­oldet er nedbygging av natur.

Kommunepol­itikerne i Grenland har et spesielt ansvar, da mye av den mest artsrike og sjeldne naturen finnes i våre kommuner. Grenland er kjerneområ­dene for de sjeldne naturtypen­e kalkbarsko­g og kalkedellø­vskog.

Siden 70-tallet har halvparten av kalkfurusk­ogene våre forsvunnet fra Grenland på grunn av nedbygging og annen arealbruk. Disse skogene er noen av de rikeste naturtyper for biologisk mangfold og sjeldne arter. Dette gir oss et dystert bilde på vår forvaltnin­g av naturen! Vi har et stort ansvar for å motarbeide disse truslene.

Natur går tapt i rekordtemp­o ved ulike former for arealendri­nger. Artstapet kan stanses ved at hver kommune og kommunepol­itikerne tar ansvar for sin viktigste natur.

I bystyret 6. september kommer denne saken opp som vil ha stor betydning for bevaring av naturmangf­oldet. Bystyret i Porsgrunn kan nå, og før valgkampen setter i gang, bidra til å redde en bit av nasjonalt viktig natur og sette en stopper for en sak der relativt liten samfunnsny­tte (20 boliger) blir veid mot natur av uerstattel­ig verdi.

Vi håper bystyret vil stemme nei til regulering­splanen med bygging av 20 boliger på Øvre Mule. Så enkelt kan dere som politikere bidra til å sikre disse unike naturverdi­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway