Varden

Ruud fortsetter å skaff

Espen Ruud er Odds mest målfarlige spiller for tiden. Søndag sikret hans scoring 1-1 og nytt Odd-poeng.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ På sine 209 kamper for Odd, har Espen Ruud scoret 34 ganger. Tre av disse har kommet i løpet av de siste fire kampene.

Priket inn to, hamret inn ett

I en tid da Odd har trengt poeng, har Ruud dukket opp, priket inn to og hamret inn ett. Det har gitt Odd fem poeng.

– Jeg er inne i en god målstim nå, gliser målscorere­n, som for ordens skyld holder samme tempo som Twente-proff Rafik Zekhnini gjorde før han forlot Skien (0,16 scoringer per kamp).

Han gjorde det med et frispark mot Strømsgods­et, deretter Bodø/Glimt og sist mot Molde. Tre scoringer og fem Odd-poeng inn på kontoen.

Odd virket trauste og tamme fra start, og det gikk fra tungt til blytungt rett etter at kvarteret var spilt. Martin Broberg stanget ballen i eget nett etter en corner til 0-1.

Like etter kunne brennhete Erling Braut Haaland doblet til 2-0. Odd rotet det til for seg selv i egen boks, og det ga Haaland sjansen alene med keeper. Sondre Rossbach fikk fram en sterk hånd og reddet mesterlig.

Over fra to meter

Odd fikk likevel sjanser. Birk Risa viste ikke Ruud-egenskaper da han smalt ballen over fra to meter tidlig i første omgang. Ballen kom selvsagt fra høyrebacke­n.

Det ville seg ikke.

Men energien skulle komme i andre omgang.

– Jeg vet ikke hva som kom først, trykket fra oss eller fra publikum. Jeg ble giret, sier Ruud, som sørget for balanse med nesten er tro kopi av scoringen mot Strømsgods­et.

Odd spilte bra i jakten på en utligning, og i det 68. minutt kom den. Espen Ruud scoret fra kort hold etter en corner fra Elbasan Rashani.

Gispet

Seks minutter før slutt gispet publikum da Espen Ruud la seg på et brassespar­k.

Nok en gang var det et hjørnespar­k som skapte paniske scener i Molde-boksen. Ruud prøvde å vaere akrobatisk, men den varianten fungerte dårlig.

– Det hadde vaert morsomt om den gikk inn, sier han.

Odd ligger på 10.-plass.

▶ Tom Arne Borgersen og Morten Skifjeld/NTB

??  ?? NOK EN GANG: Han scoret ett, Espen Ruud, men det kunne blitt to mot Molde. På de