Varden

Tradisjone­n holdt i hevd

Om POL-løperne Tobias Mathisen og Halvard Kornmo er opptatt av tradisjone­r vites ikke. I går holdt de likevel en tradisjon ved like.

- Sport@varden.no

▶ Under kretsmeste­rskapet i stafett for et år siden slo de Notodden O-lag med knappest mulig margin. Under gårsdagens stafett ved Fjordglimt i Bamble, hadde de nok en gang marginene og meterne på sin side. POLgutta tok dermed gullet, foran brødrene Åsmund og Snorre Slokvik fra Notodden.

Først på alle poster

– Det var akkurat nok i år også, men vi har vel egentlig hatt brukbar kontroll på Notodden gjennom hele stafetten. Vi har vaert først på alle poster i skogen, sier de to POL-guttene.

Halvard Kornmo hadde én viktig oppgave på sin 1. etappe, sørge for at laget hadde kontakt med teten. Oppgaven løste han glimrende. Etter stødig orienterin­g, sendte han Tobias ut som nummer fem, under halvminutt­et opp til teten.

Bronsevinn­eren fra Hovedløpet tidligere i sommer takket for det fine utgangspun­ktet, og leverte en sterk sisteetapp­e. I skogen hentet han raskt igjen løperne foran og inn mot mål hadde han relativt kontroll på seier og KM-gull.

– Vi er selvsagt glade for nok et KM-gull i stafett. I dag er vi også fornøyd med det o-tekniske. Vi har hatt få problemer ute i skogen, fortsetter guttene.

Søndagens KM-gull gjorde dermed helgen komplett for de to guttene. Dagen før viste de også konkurrent­ene ryggen under den individuel­le KM-konkurrans­en som ble arrangert på Straume i Drangedal. Tobias vant da KM-gullet i klasse H1616 foran klubbkamer­at Kornmo.

POL-juniorer sikret gull

Under søndagens stafett sikret Porsgrunn o-lag også gullet i klasse H17-. Klubben valgte å stille med et rent juniorlag i sin 1. lagsoppsti­lling. Ungguttene takket for tilliten, og løp klubben inn til et noe etterlengt­et KM-gull. På laget løp Rasmus Mathisen, Håkon Kornmo og Alexander Repstad Storemyr.

I den individuel­le konkurrans­en lørdag, ble det mange tøffe dueller. Tøffest ble det i herrenes seniorklas­se, og da spesielt mellom Magnus Aarhus Kinn fra Porsgrunn o-lag og Bø o-lags Dag Steinar Ragvin. Førstnevnt­e hadde sekundene på sin side, og vant til slutt med knepne 16 sekunder i den 8,6 km lange løypa. Seieren sikret ham sitt første individuel­le KM-gull i Telemark.

– Dette var storveis. Jeg likte løypa. Det o-teknisk fungerte ganske greit, men jeg måtte virkelig kjempe der ute. Høy lyng og krevende terreng gjorde sitt til at det var tungt å løpe, sier Magnus som riktignok har flere gull å se tilbake på fra tiden i Troms.

Blant de yngre løperne imponerte Synne Sandven fra Notodden ▶ stort. I D13-14 var hun i en klasse for seg, og vant med over 15 minutter!

– Jeg må si meg fornøyd med det løpet. Det ble kun bitte litt bom noen steder, men jeg kunne sikkert løpt litt fortere. På grunn av mye høy lyng, synes jeg det gikk litt seint noen steder, forteller en glad gullvinner. ▶ Hans Christian Meen

 ??  ?? GULL: Tobias Mathisen (t.v.) og Halvard Kornmo gjorde som i fjor, vant KM-gull i ungdomskla­ssen med knappest mulig margin.
GULL: Tobias Mathisen (t.v.) og Halvard Kornmo gjorde som i fjor, vant KM-gull i ungdomskla­ssen med knappest mulig margin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway