Varden

Nullen sprakk etter tabbe

-

For første gang i høst slapp Liverpool inn mål i 2-1-kampen borte mot Leicester. Nullen sprakk etter en utrolig keeperbrøl­er fra Alisson.

Liverpool står med tolv poeng av tolv mulige, men Alissons giganttabb­e i det 63. minutt vil stå igjen som kampens store snakkis.

Den brasilians­ke sisteskans­en hadde bare å feie unna et tilbakespi­ll fra Virgil van Dijk, men ville i stedet prøve å vende bort Kelechi Iheanacho. Den løsningen ble for arrogant.

Iheanacho snappet ballen og sendte den videre til Rachid Ghezzal. Leicesters nysignerin­g dempet ballen og score sikkert i et åpent bur. Det var Ghezzals første mål siden overgangen fra Monaco.

Før kampen var Liverpool eneste lag som ikke hadde sluppet inn i mål i den nye Premier League-sesongen. Lørdag levde nullen farlig flere ganger, men det måtte en giganttabb­e til før den sprakk.

Scorettidl­ig

Gjestene fra Merseyside fikk en perfekt start på lørdagens tidligkamp. Etter ti minutter tuppet Sadio Mané kontant inn sitt fjerde Premier League-mål for sesongen etter en uheldig klarering fra Leicesters stopperstj­erne Harry Maguire.

Liverpool mistet litt grepet i siste halvdel av førsteomga­ngen. Det tok stadig lenger tid mellom hvert angrep, og Leicester hevet seg flere hakk etter en vaklende åpning. Men rett før pause kom bortelaget med et realt knockoutsl­ag.

Roberto Firmino sto upresset i boksen og stanget inn en presis corner fra James Milner. Det var brasiliane­rens første nettkjenni­ng for Liverpool etter åtte målløse kamper på rad.

Leicester, som måtte klare seg uten storscorer Jamie Vardy, greide etter hvert å justere seg inn, og i det 23. minutt kom Demarai Gray til en stor sjanse. Alisson sto i veien og avverget med en god enhåndsred­ning.

Tottenham neste

Etter sidebyttet gikk hjemmelage­t offensivt ut i jakten på et redusering­smål. Etter 53 minutter var James Maddison farlig frampå, men Joe Gomez satte inn en eminent blokkering i siste liten.

Etter 1-2-redusering­en hadde Leicester et visst trykk på Liverpool, men det dabbet litt av mot slutten.

Etter landslagsp­ausen får Liverpool sin første store test. 15. september reiser de rødkledde til London for å møte Tottenham til storkamp på Wembley. Samme dag har Leicester bortekamp mot Joshua King og Bournemout­h. (NTB)

 ??  ?? LETTET: Allison var nok lettet etter at tabben ikke ble avgjørende
LETTET: Allison var nok lettet etter at tabben ikke ble avgjørende

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway