Varden

Mange i kø for å laere å danse

Dansen er på full fart tilbake, og små og store vil laere. Studio D.A.N.S åpnet nytt lokale med nye kurs på lørdag.

- Ragnhild.johansen@varden.no

▶ I fem år har verdensmes­ter i dans Gunn Berglen (tidligere Myhrengen) drevet danseskole i Porsgrunn. Hun har vaert i Hammondgår­den og i Schankebyg­get, men nå kan skolen flotte seg på 300 nyoppussed­e kvadrat i Kremmergår­den visà-vis Vinmonopol­et.

Her blir det hip hop og jazz, vals og funk. Ja, alt som finnes av dans, og alle er velkomne fra to år og oppover – ingen øvre grense.

– Folk sto utenfor og ventet da vi åpnet, forteller en blid Madeleine Berglen. Hun og søsteren Michelle er instruktør­er og de gleder seg stort til å ta imot nye danseglade.

Laert folk å danse i nesten 40 år

For nå er danseglede­n tilbake i Europa. På kontinente­t har tradisjone­lle danseresta­uranter dukket opp igjen, og Gunn er ikke i tvil om at vi vil se den samme trenden her etter hvert.

– I mellomtide­n får jo folk komme til meg å danse, ler hun. Hvor mange hun har laert å danse i de snart 40 årene hun har drevet danseskole; først i Skedsmo og nå i Porsgrunn i tillegg, har hun ikke tall på, men det er liten tvil om at hun fortsatt er glad i det hun driver med.

Både dans- og musikkskol­e

Inne på parketten snurrer små ballerinae­r rundt med glitter i ballongen og popkorn i lanken.

Den minste er åtte måneder gamle Fiona; datteren til Michelle. Hun danser foreløpig bare hjemme, mens to og ett halvt år gamle Leanda skal kanskje begynne. Mamma Tina Eljajic vurderer det.

– Hun er så full av liv og elsker musikk, sier hun.

Merete Solberg Isaksen har meldt på treåringen sin Elias.

– Dans handler om så mye: mestring, å tørre ting, å utvikle personligh­eten, sier hun.

I tillegg til dansegrupp­er, har skolen også temagruppe­r. De minste kan velge mellom Kaptein Sabeltann og My little Pony. Det betyr at de danser etter musikken fra filmen/teaterstyk­ket.

Dessuten er ikke dette bare en danseskole, det er også en musikkskol­e med tilbud både innen vokal og instrument­er.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? DANSESTUDI­O: To og ett halvt år gamle Leanda er glad i musikk og mamma Tina Eljajic lurer på om hun skal begynne å danse.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN DANSESTUDI­O: To og ett halvt år gamle Leanda er glad i musikk og mamma Tina Eljajic lurer på om hun skal begynne å danse.
 ??  ?? SKOLE: Michelle, Madeleine og Gunn Berglen og musikklaer­er Hans Martin Eriksen gleder seg over nye lokaler i Storgata 135.
SKOLE: Michelle, Madeleine og Gunn Berglen og musikklaer­er Hans Martin Eriksen gleder seg over nye lokaler i Storgata 135.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway