Varden

Rocket parken

Med unntak av Ronny Pøbel fra Oslo bød årets Brekkerock på et knippe dyktige lokale rockeband.

-

For ellevte gang var det rockefesti­val på byens tak første lørdag i september.

I år var de tilbake med en festival som varte i en dag. Tiårs jubileet med dyre band og fest i to dager, slo nesten lufta ut av økonomien til gjengen som arrangerer.

– Det viser seg at det kommer like mye folk om vi fyller opp med lokale band. Dessuten har vi mer enn nok dyktige grupper, sier Thomas Westgård. Han er primus motor for festivalen og legger ikke skjul på at uten sponsorene hadde det ikke vaert noen festival i det hele tatt.

– De har støtta hvert år. De synes det er kult at vi drar i gang noe. Det er ikke alle som dukker opp på festivalen, men de har et engasjemen­t, sier han.

Skien mangler scene

Grenland har ikke bare et stort voksent rockemiljø. Kulturskol­en i Porsgrunn bidrar også med rock, og i år skulle både «Nameless» og «Herr Klickensch­lager» ha spilt. Dessverre ble en av musikerne i «Nameless» forhindret så det ble bare ett av banda fra kulturskol­en som spilte, men Westgård er ikke redd for rekrutteri­ngen i Grenland.

– Den skolen har et helt fantastisk opplegg, sier han. Selv savner han en skikkelig rockescene i Skien.

– Sort & Blå scene i Porsgrunn er veldig flinke, men i Skien er det nesten bare denne festivalen som får vist fram de flinke lokale banda, sier han.

Ny festival til neste år

Rundt 300 var innom parken fra starten av festivalen klokka fire om ettermidda­gen og til siste note klokka elleve på kvelden. Fram til ni var det fri adgang for alle under 16.

Utover kvelden spilte «Swifan Eolh & The Mudra Choir», «IDAR» (Musikk: Idar Gjone), «@Truck 16», «Skakkjørt» og «Ronny Pøbel»; med unntak av Idar Gjone har ingen av dem spilt på Brekkerock tidligere, for det er det en uskreven regel for.

– Vi har mer enn nok gode band å ta av, så vi vil ikke ha noen vi har hatt før. Gjone er den eneste som har spilt tidligere, men da har han hatt med seg andre band, understrek­er Westgård.

Og om noen skulle tvile: selvsagt blir det Brekkerock til neste år også.

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? BREKKEROCK: Det var brukbart med folk i Brekkepark­en de Varden dukket opp på kvelden.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN BREKKEROCK: Det var brukbart med folk i Brekkepark­en de Varden dukket opp på kvelden.
 ??  ?? FORNØYDE: Glenn Are Heidenstrø­m (t.v.) bassist i Nöd og Thomas Westgård likte seg på festivalen.
FORNØYDE: Glenn Are Heidenstrø­m (t.v.) bassist i Nöd og Thomas Westgård likte seg på festivalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway