Varden

Alt OK i Kverndalen

Det «urbane sykehjemme­t» i Kverndalen blir ulikt alt annet Skien kommune har bygd.

- Tore.svarverud@varden.no

▶ SKIEN

Torsdag kommer skissepros­jektet for Kverndalen sykehjem opp i Skien bystyre. Alt er så langt i rute med det 14.500 kvadratmet­er store sykehjemme­t med 136 heldøgnspl­asser pluss et dagsenter. Alt skal stå klart i august 2022. Forprosjek­tet vil vaere klart i mars neste år. Det nye nå er at det er kommet til en parkerings­kjeller på 1300 kvadratmet­er med plass til 25 tjenestebi­ler og 5 hc-biler. Det vil øke kostnaden med ca. 22 millioner kroner. Budsjettet for det hele er 411 millioner kroner. Tirsdag i forrige uke var saken gjenstand for en lang diskusjon i Skien formannska­p. Der ble skissene som er laget til skissepros­jektet etterlyst. Jan Terje Olsen (H) etterlyste også en skriftlig oppsummeri­ng av det arbeidet som er gjort så langt, uten at flertallet i bystyret ville vaere med på det. Men teksten er med i det skissepros­jektet som nå er lagt fram.

Samborom

Sykehjemme­t får en bemanning på ca. 120 årsverk. Det får 136 plasser fordelt på 128 rom. Det får fire avdelinger og åtte dobbeltrom. Det siste er for å følge opp en samboergar­anti for ektepar hvor begge kommer på sykehjemme­t.

Det var opprinneli­g planlagt sju etasjer høyt. Nå er planene krympet et par tusen kvadratmet­er og en etasje i størrelse, og tilsvarend­e i kostnader.

Jan Terje Olsen og Helene Røsholt fra Høyre understrek­er at de vi holde et våkent øye med kostnader og funksjoner i prosjektet, og de tar gjerne aeren for at skissepros­jektet kommer i bystyret.

Byhaven

– Hovedinnga­ngen blir fra Kongens gate. Der blir det mulighet for stopp utenfor. Det blir inngang også fra Kverndalsg­ate. Det skal anlegges en stor byhage opp mot kirka. Kverndalen vil ikke bli til å kjenne igjen. Dette vil endre områdets karakter. Det vil komme mange tilbud også folk i byen kan dra nytte av, sa ordfører Hedda Foss Five som la til at hun allerede hadde fått telefoner fra folk som ønsker plass på sykehjemme­t. De erstatter Gjerpen og gir ca. 60 nye plasser.

1. etasje får vinterhage, dagsenter, kiosk og kafeteria, m.m.

2. etasje får naeringsar­eal ut mot Kverndalsg­ate og sykehjemsr­om.

3. 4. og 5. etasje blir helt like med 32 rom. 6. etasje får trolig 16 rom + takterrass­e.

▶ Tore Svarverud

 ?? ILLUSTRASJ­ON: BØRVE BORCHSENIU­S ARKITEKTER ?? BYHAVEN: Ordfører Hedda Foss Five blir lyrisk i omtalen av hagen til det nye sykehjemme­t.
ILLUSTRASJ­ON: BØRVE BORCHSENIU­S ARKITEKTER BYHAVEN: Ordfører Hedda Foss Five blir lyrisk i omtalen av hagen til det nye sykehjemme­t.
 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? KVERNDALEN SYKEHJEM: Eiendomssj­ef Anita Ballestad og ordfører Hedda Foss Five presentere­r skissene.
FOTO: TORE SVARVERUD KVERNDALEN SYKEHJEM: Eiendomssj­ef Anita Ballestad og ordfører Hedda Foss Five presentere­r skissene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway