Varden

Skofterud hadde promille

-

▶ Vibeke Skofterud var påvirket av alkohol da hun krasjet sin vannscoote­r og omkom i skjaergård­en utenfor Arendal natt til 29. juli. Promillen var høyere enn 0,8.

– Hun hadde en verdi høyere enn det som er tillatt ved føring av båt, det vil si høyere enn 0,8 i promille. Politiet kommer ikke til å opplyse offentligh­eten om den eksakte promillen, sier politiadvo­kat ved Arendal politistas­jon, Unni Guldberg, i en pressemeld­ing.

Vibeke Skofterud ble i slutten av juli funnet omkommet etter en vannscoote­rulykke. Hun ble 38 år gammel.

Politiet kan ikke med bakgrunn i obduksjons­rapporten slå fast hva som var årsaken til ulykken.

– Det blir kun spekulasjo­ner å si noe om årsak til ulykken. Hun var alene da det skjedde, det var mørkt og siktforhol­dene var dårlig. Hun var i tillegg påvirket av alkohol med verdier høyere enn det som er tillatt etter småbåtlove­n. Alle disse momentene kan ha vaert medvirkend­e årsaker til den tragiske ulykken, sier Guldberg.

Ifølge obduksjons­rapporten tyder alt på at skadene hun pådro seg i sammenstøt­et har medført til døden umiddelbar­t.

Familien til Vibeke Skofterud sier den er gjort kjent med innholdet i obduksjons­rapporten og tar disse opplysning­ene til etterretni­ng.

«Vannscoote­rturen endte på verst tenkelig vis, og ingen omstendigh­eter kan uansett få Vibeke tilbake. Utover dette har ikke familien noen kommentar til rapporten, og setter pris på at mediene fortsetter å respektere deres ønske om å sørge i fred.» (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway