Varden

Når avisa ikke kommer

- Per Arne Rennestrau­m journalist

En del avhengighe­t er av den sunne typen. Da tenker jeg ikke bare på folk som bare må holde seg oppdatert på skotske fotballtab­eller eller russiske bandyresul­tater. Den slags avhengighe­t er åpenbart sorgløs og fullt forståelig. Det finnes også folk som er avhengige av aviser. Det merker vi i Varden dersom budene har hatt en litt uheldig dag.

Heldigvis har vi noen reserveavi­ser som kan deles ut når nøden er som størst – dersom de stikker innom. Så seint som for en time siden var det en porsgrunns­borger som ikke kunne klare seg uten avisa.

Han hadde riktignok fått en avis den morgenen, det var ikke det. Men det var «feil merke», som han sa. Når det gjaldt mannens trykksvert­eavhengigh­et, så hjalp det ikke å komme med et substitutt i form av en annen farge på fronten. For Varden er fortsatt ansett som den blå blekka, enda logoen er blitt sort. Når folk er i så stor nød, må vi trå til. Og som visse politikere sier: Vi foretrekke­r å hjelpe i naerområde­ne. Da har det størst effekt. Jeg tror ikke det er noe annet fylke der folk identifise­rer seg så kraftig med avisa si, enten den er rød eller blå. Personlig leser jeg begge, med stor forlystels­e og naermest hengivenhe­t. Hun jeg bor sammen med kommer fra Eidanger – og der i huset var det kun Varden som lå i postkassa. Når hun nå deler postkasse med en Varden-journalist, så kan man si at hun har fått i både post og sekk. Kremt. Det er selvsagt aldri hyggelig når avisa glimrer med sitt fravaer. Men det er hyggelig å hilse på ofrene som i nødens stund alltid har noe hyggelig samt uhyggelig å melde om bladet. Litt mer moderne journalist­er ville sikkert sagt at det er fullt mulig å lese den på nett, men alle vet jo at det er morsommere å følge Fantomet-fanten på papir. Og så har du disse kryssordlø­serne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway