Varden

Får internasjo­nal oppmerksom­het

- Andreas.soltvedt@varden.no

Selveste ABC News i New York har fått med seg at ekteparet Wenche Hvattum og Joar Saettem selger vingården sin på Gvarv.

Under tittelen «What’s believed to be the most northerly vineyard in the world, in Norway, is up for sale» (Det man antar er den nordligste vingårdeni­verden,iNorge,erlagtut for salg) er salget omtalt i ABC News torsdag denne uka. I artikkelen blir det blant annet pekt på at Lerkekåsa befinner seg på samme breddegrad som Alaska, men bare er en to timers kjøretur fra Oslo.

– Hvordan har ABC News blitt obs på Lerkekåsa?

–Detvetviik­ke.Viharikke trykket på disse «knappene» selv, men ble kontaktet av dem. Forrige helg fikk vi også gullmedalj­e for en rosévin gjennom Norsk vinskue. Vinen kommer fra druene som er aller best her hos oss. Dette har nok også spredt seg litt ut, antar Joar Saettem.

Han viser til at det er økt oppmerksom­het knyttet til druer som tåler tøffere klima ogbrersegn­ordover.

– Denne interessen går helt til topps i de internasjo­nale vinskriben­tmiljøene, opplyser han.

– Moro å oppleve stor blest nå når dere skal selge gården?

–Ja,detteervel­digstas.Det har vaert en lang motbakke for så vidt med mange forsøk. Klart det også er spennende å lykkes med å få fram flott vin, erkjenner Saettem.

– Litt vemodig å kutte nå som ting peker oppover?

– Jo da. Det er mange følelser rundt et sånt grep, som vi mener er et riktig grep. Men deterveldi­gstasåseat­vihar noe som peker framover og som en ny aktør kan gripe tak i, sier Saettem.

▶ Andreas Soltvedt

 ??  ?? PAR I VIN: Hvattum og Saettem gleder seg også over at rosévinen «Nordisk Natt» har vunnet pris.
PAR I VIN: Hvattum og Saettem gleder seg også over at rosévinen «Nordisk Natt» har vunnet pris.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway