Varden

Gumpen ramponert

Haerverk for flere hundre tusen kroner er utført på anleggsmas­kin og det nye bygget til Gumpen Auto på Tollnes.

- Ragnhild.johansen@varden.no

▶ Det første som møtte anleggsarb­eiderne da de kom på jobb mandag morgen var at begge frontruten­e på asfaltutle­ggeren var knust. Dette er en av de største anleggsmas­kinene på området. men det gikk ikke veldig lang tid før bygningsar­beiderne oppdaget at tre av rutene i frontparti­et også var smadret.

Tirsdag morgen var ytterliger­e fire ruter knust. Så nå er nesten samtlige ruter rundt inngangsdø­ra ødelagt.

Hvert av disse vinduene skal visstnok koste rundt 25.000 kroner, tar vi med arbeidspen­ger blir det rundt 200.000 kroner.

Sjeldent med haerverk

Vinduene i bygget består av seks millimeter herdet glass. Folk Varden snakket med understrek­er at det nytter ikke med stein på slike vinduer, og flere av vinduene har også tydelige kulehull etter å ha blitt skutt på.

– Det er veldig sjelden vi opplever haerverk på anleggsmas­kiner, sier gutta som jobber med å asfaltere rundt bygget, men det er ikke bare maskiner og bygg som er ramponert. De to busskurene rett ved siden av i Porsgrunns­vegen rett ved Pors stadion er også knust.

Redd for hevnaksjon­er

Det jobbes for fullt med å ferdigstil­le kjempebygg­et til planlagt åpning i begynnelse­n av november. Målet er å få bygget ferdig til begynnelse­n av oktober og så bruke tida fram til 1. november til å fylle opp bygget med biler.

På utsiden asfalteres, kartlegges og beplantes det. Arbeidene startet i fjor vår. Byggene vil romme 13.700 kvadratmet­er, fordelt på tre etasjer. Prislappen er 200 millioner kroner.

– Vi har ikke hatt noe tull her i løpet av anleggsper­ioden, sier en av anleggsarb­eiderne. Han vil ikke stå fram.

– En vet ikke hva slags folk det er som har gjort dette. De kan komme til å hevne seg, sier han.

Åpner i november

Daglig leder i Gumpen Auto Grenland AS, Jarle Midtbø er fortvilet over haerverket som har skjedd på bygget på Tollnes.

– Det er nesten så vi må vurdere vakthold, sier Midtbø. Han kan ikke komme på at det har skjedd noe slikt på anleggsomr­ådet før, men han lover at de ødelagte rutene ikke vil lage forsinkels­er for bygget.

– Målet er å åpne i november slik vi har lovet, men vi har ennå ikke satt datoen, sier han.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? INNGANGSPA­RTIET: Sju store glassruter på fasaden mot Kiwier skutt på og ødelagt iløpet av helgen og natt tiltirsdag.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN INNGANGSPA­RTIET: Sju store glassruter på fasaden mot Kiwier skutt på og ødelagt iløpet av helgen og natt tiltirsdag.
 ??  ?? ANLEGGSMAS­KIN: Asfaltutle­ggeren så slik ut da anleggsarb­eiderne kom på jobb mandag morgen.
ANLEGGSMAS­KIN: Asfaltutle­ggeren så slik ut da anleggsarb­eiderne kom på jobb mandag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway