Varden

Toppår på Gausta

Både Gaustatopp­en Invest AS og Gaustatopp­en Holding AS hadde sine økonomiske toppår i 2017.

- Knut.heggenes@varden.no

Forretning­skompisene Hallvard Flatland og Anders Buchardt kunne i fjor notere et driftsresu­ltat på hele 18 millioner kroner i sitt selskap Gaustatopp­en Invest. Omsetninge­n mer enn doblet seg fra 18,8 millioner i 2016 til 38,7 millioner kroner i 2017. Plussresul­tatet tredoblet seg fra 6,1 til drøyt 18 millioner.

Er blitt den sentrale

Bak Gaustatopp­en Holding AS står Tom Majlund Nielsen som eneeier. Oslo-mannen er de siste årene blitt den sentrale områdeutvi­kleren på Gausta.

Ved en tilfeldigh­et kjøpte han ei hyttetomt usett av tidligere Oslo-nabo Hallvard Flatland for 13 år siden. Det ble etter hvert flere hyttetomte­r, og Majlund er blitt helt sentral i videreutvi­klingen av Gausta-området.

I 2017 hadde Majlunds selskap 54,2 millioner i omsetning og 11,7 millioner i resultat. Også de to foregående årene hadde Gaustatopp­en Holding gode driftsresu­ltater med henholdsvi­s 7,3 millioner i pluss i 2015 og 6,9 millioner i 2016.

Hotell og administra­sjon

Det er full fart i utbygginge­n av nye hytter og leilighete­r i Gaustatopp­en Naturpark også i 2018. Rundt 100 nye enheter er på vei opp, som Varden har omtalt tidligere i år.

Planene om byggingen av et nytt sentrumsby­gg med 36 hotellrom, og en administra­sjonsdel på 800 kvadratmet­er, er noe forsinket.

Trolig blir grunnarbei­det gjennomfør­t i løpet av høsten. Det nye sentrumsby­gget vil bidra til en vesentlig standardhe­ving på lokaler for hytteservi­ce, booking, skiutleie og destinasjo­nsadminist­rasjon. Det er selskapet til Flatland og Buchardt–Gaustatopp­en Invest–som skal bygge senterbygg­et og Gaustatopp­en Holding som skal leie det nybygget. Investoren­e i Gausta-området ønsker å knytte hytte- og leilighets­områdene naermere Gaustatopp­en og banen. Varden har tidligere omtalt at det planlegges en tilførsels­heis fra sentrumsom­rådet til inngangsom­rådet for Gaustabane­n.

▶ Knut Heggenes

 ??  ??
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? 10 ÅR: Det er ti år siden dette bildet ble tatt av forretning­skompisene Hallvard Flatland og Anders Buchardt. De har lyktes med Gausta-satsingen viser regnskapen­e.
FOTO: KNUT HEGGENES 10 ÅR: Det er ti år siden dette bildet ble tatt av forretning­skompisene Hallvard Flatland og Anders Buchardt. De har lyktes med Gausta-satsingen viser regnskapen­e.
 ??  ?? DRIVKRAFTE­N: De siste årene har Tom Majlund Nielsen vaert den sterke drivkrafte­n i utbygginge­n av Gaustatopp­en vest.
DRIVKRAFTE­N: De siste årene har Tom Majlund Nielsen vaert den sterke drivkrafte­n i utbygginge­n av Gaustatopp­en vest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway