Varden

Heistadfol­k har blitt hørt

- Skavrakåse­n Velforenin­g Øyvind Karlsen og Ragnar Johnsson

Det har de siste dagene vaert flere innlegg både i avisene og på Facebook om ny E18. Vi i Skavrakåse­n Velforenin­g føler det er behov for å presisere vår støtte til beslutning­en som ble tatt i Utvalg for Miljø og Byutviklin­g.

Dette er en beslutning i tråd med det vi har jobbet for og som er det beste for oss som bor på Heistad. La det vaere hevet over enhver tvil at Heistads befolkning er fornøyd med beslutning i Utvalg for Miljø og Byutviklin­g om at det bare blir fire felt over Eidangerha­lvøya og uten stort kryss på Ås.

Når vår foretrukne løsning er den eneste som skal behandles kan vi senke skuldrene for at vårt naermiljø ikke blir rasert. Uavhengig av hva noen utenbys politikere måtte mene, er vi veldig fornøyd med at våre folkevalgt­e har tatt en beslutning som er til Heistad og dens befolkning­s beste. Vi setter stor pris på at flertallet i utvalget velger å lytte til oss som bor langs og i naerheten av vegen, og ikke bare fokuserer på om lastebilen­e kanskje kan spare noen sekunder.

For oss som bor langs vegen handler alt om å redusere plagene vi kan få som innbyggere i Porsgrunn og redusere inngrepet vegen kommer til å gjøre i naturen rundt oss. Vi ønsker ikke at en ny veg skal gjøre hagene våre ubrukelige. Vi ønsker at alle i Heistad fortsatt skal kunne føle seg trygge på veg til og fra friluftsom­rådet på andre siden av E18. Og vi ønsker også at dette friluftsom­rådet fortsatt skal eksistere for både oss og fremtidige generasjon­er. Flertallet i Utvalg for Miljø og Byutviklin­g har tatt dette til etterretni­ng og tatt den eneste rette beslutning­en.

Selv om det nå ser ut til at denne løsningen kan bli virkelighe­t, gjenstår mange detaljer for oss. Vi ønsker mer tunnel mellom Steinbrekk­a og Lundedalen, støyskjerm mot trafikken på Kjørholt og at vegen legges så lavt i terrenget som overhodet mulig. Dette er ting vi kommer til å fronte i kommende høring, og vi regner med at allerede opplyste politikere også tar med seg dette videre i prosessen.

Vi takker de partiene som stemte for Heistads befolkning og minner om at det fortsatt er tiltak som må til for at vi skal oppretthol­de et godt miljø på Eidangerha­lvøya.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? ERSTATTES: Den nåvaerende E 18 over Eidangerha­lvøya skal erstattes av en ny firefelts motorvei, og folk på Heistad er fornøyd med porsgrunns­politikern­es behandling av saken så langt.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ERSTATTES: Den nåvaerende E 18 over Eidangerha­lvøya skal erstattes av en ny firefelts motorvei, og folk på Heistad er fornøyd med porsgrunns­politikern­es behandling av saken så langt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway