Varden

Ordfører Kåss sine ville veiløsning­er

- Thorleif Fluer Vikre politisk nestleder Vestfold og Telemark Frp

Jeg mener at ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, gjør en dårlig jobb for innbyggere og naeringsli­v i saken om ny veiløsning for E18 gjennom Porsgrunn.

Denne veien skal tjene behovene for hele Grenland i mange tiår fremover. Når flertallet i planutvalg­et i Porsgrunn nekter å legge ut flere kryssløsni­nger til høring, så avskjaerer de muligheten for at andre løsninger kan bli valgt i bystyrebeh­andlingen av regulering­splanen. Alle forslag må vaere lagt ut på høring før det eventuelt vedtas.

Det kan umulig vaere til beste for befolkning­en å kjøre av E18 på Lannerheia når du kommer fra Larvikside­n. Likeledes må det vaere en falitterkl­aering og lite fremtidsre­ttet å tvinge tunge lastebiler opp stigningen og klevene fra Moheim opp til Lannerheia for å kjøre mot Oslo på E18. Det naturlige er et fullverdig kryss på Moheim.

Etter mitt syn er det heller ikke mye å skryte av kryssløsni­ngen på Kjørholt. Her har vi i dag en påkopling til E 18 med et fullverdig kryss i begge kjøreretni­nger. Løsningen som et flertall fra Ap, Sp, By og Naer og MDG går inn for stenger muligheten for å kjøre mot Bamble i sør.

Påkjøring er lagt nordover og skal en containerb­il fra Brevikster­minalen sørover, så må den enten kjøre til Rødkrysset ved Brattåstun­ellen eller til Lannerheia krysset for å snu mot sør. Det blir mange unødvendig­e kilometer for tungtrafik­ken i veiens levetid.

Et annet moment rundt Kjørholtkr­ysset er muligheten­e for naeringsut­vikling. Ser man på kartet er dette området preget av gruver. Dagbrudd og arealer som kan etterbruke­s som naeringsar­ealer. Etter min mening bør en slik eventuell bruk av områdene ha mulighet for tilkopling til et moderne fullverdig kryss på E18 ved Kjørholt.

Nye Veiers billigløsn­inger er ikke akseptable for en vei som skal tjene befolkning­en. Ap-ordfører Kåss nedpriorit­erer ønskene og perspektiv­et fra det lokale naeringsli­vet uten gode begrunnels­er. Jeg må lure på om ordføreren har kjøpt «Ville Veiers» tomme trussler om utsettelse av E 18 gjennom Porsgrunn hvis bystyret velger de beste løsningene.

Hvissvaret­er ja, så er ikke Robin Kåss på jobb for Porsgrunns interesser i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway