Varden

Gode vegløsning­er for oss som bor på Heistad og Brattås

- Styret i Heistad Arbeiderla­g Roy Engen (nestleder), Svein Erik Skjei (sekretaer), Rolf Ejme (kasserer), Fredrik Pedersen, Bente Mathisen, Tommy Berge Olsen, Merete Sjølie Pedersen (leder)

Planleggin­gen av ny motorveg har vaert en prosess Heistad Arbeiderla­g har fulgt gjennom flere år nå. Mange alternativ ble utredet før flertallet av politikern­e(alle utenom H/PrP) valgte det som nå er på høring.

Det har vaert god dialog og informasjo­n fra kommunen og Nye Veger sin side, med temamøter og muligheter for å komme med innspill. Laget har som mange andre i kommunen formulert uttalelser, og det har vaert stort engasjemen­t lokalt for å få til et best mulig resultat for beboerne på Heistad.

Det å bygge firefelts motorveg gjennom tettbygd strøk er selvsagt krevende, det utgjør store inngrep, og noen blir berørt i større eller mindre grad.

På Heistad har vi vaert opptatt av at disse inngrepene skal vaere til minst mulig sjenanse for de som bor i områder naer den nye motorvegen, til det beste for idrettslag­et, for landbruk, at minst mulig friareal skal vaere berørt, at skolen skal skjermes for tungtransp­ort og at løsningene skal vaere gode for naeringsmi­ljøet i området.

Den beslutning­en som ble tatt i utvalget for miljø og byutviklin­g forrige uke, synes for oss å vaere den beste med tanke på disse hensynene. Små og effektive halvkryss på Ås og Kjørholt og miljøtunne­l i Skjelsvikd­alen vil gjøre hverdagen betydelig bedre for alle de menneskene som bor i disse områdene, enn om valget skulle falt på et stort gigantkrys­s på Eidangerha­lvøya og bru uten tunnel i Skjelsvikd­alen.

IL Hei og velforenin­gene på Skavrakåse­n, Brattås og Skjelsvik er fornøyde og har blitt hørt i denne prosessen. Det at ordføreren i kommunen lytter til lokalbefol­kningen er avgjørende for at et slikt prosjekt skal bli vellykket.

Samhandlin­g og medborgers­kap er viktige faktorer for lokalsamfu­nnet når infrastruk­turen skal utbedres og endringer som angår så mange i lokalsamfu­nnet skal gjennomfør­es.

Her har lokale interesser blitt hørt og tatt hensyn til i utvalgets beslutning­er. Ordføreren og de rødgrønne partiene har bred støtte blant lokalbefol­kningen på Heistad og Brattås etter gode prosesser i denne saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway