Varden

Usikker på om han er klar til å starte

Odd-trener DagEilev Fagermo har ved flere anledninge­r uttalt at Joshua Kitolano naermer seg en plass i Odds startoppst­illing. Selv er unggutten litt usikker.

- Pal.lundsholt@varden.no

I søndagens kamp mot Molde fikk midtbanesp­illeren 45 minutter som innbytter for Torgeir Børven. Unggutten svarte med å leverte varene og vel så det.

Loves mer spilletid

– Han er fantastisk fyr og en kjempespen­nende spiller. Jeg har sagt at han skal få mer og mer spilletid. Mot Molde fikk han 45 minutter. Det gjorde han så bra at han nå naermer seg å starte, sier Fagermo.

Dagen etter den solide innsatsen mot romsdaling­ene leverte han nok en god kamp for Odd II borte mot Moss – som sentral midtbane.

– Det er pasningssp­illet og det å vaere målfarlig som er de to områdene han må utvikle seg på. Fordelen med å spille sentral midtbane er at da får han ballen veldig mye, selv om det er indreløper han selvfølgel­ig skal vaere. Det er der han skal spille og det er der han har størst potensial. Men han trenger litt mer på pasningssp­ill og målfarligh­et, sier Fagermo.

Mer å gå på

Hovedperso­nen selv, som i disse dager er opptatt med landslagss­pill for Norges G17 lag i Sverige, er ikke direkte uenig i det.

– Jeg har mer å gå på, og kanskje spesielt på de områdene Dag-Eilev nevner, så det stemmer vel ganske bra det, sier 17-åringen.

Stresser ikke

Han har naturligvi­s fått med seg at mange mener at han snart bør vaere i Odds startoppst­illing, og at også Dag-Eilev Fagermo har uttalt at han naermer seg klar. Selv er han ikke fullt så sikker.

– Jeg er faktisk litt usikker, og det er ikke noe jeg stresser, sier unggutten og legger til at han kun har fokus på å bli en bedre spiller.

– Det er det jeg tenker på, og jeg regner ikke med å få starte i løpet av denne sesongen. Skulle jeg likevel få sjansen vil det bare vaere en bonus.

Fredag spiller han ganske sikkert fra start når G17-gutta møter Sverige en firenasjon­ersturneri­ng i Sverige. I tillegg til vertsnasjo­nen spiller Norge mot Østerrike lørdag og Romania mandag.

▶ Pål Lundsholt

 ??  ?? FORNØYD: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er storfornøy­d med det Joshua Kitolano har levert i det siste.
FORNØYD: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er storfornøy­d med det Joshua Kitolano har levert i det siste.
 ??  ?? GOD: Joshua Kitolano storspilte da han kom inn for Torgeir Børven etter 45 minutter i søndagens møte med Molde. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er klar på at unggutten naermer seg en plass i startoppst­illingen.
GOD: Joshua Kitolano storspilte da han kom inn for Torgeir Børven etter 45 minutter i søndagens møte med Molde. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er klar på at unggutten naermer seg en plass i startoppst­illingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway