Varden

Føler at han har kontroll

-

Landslagst­rener Lars Lagerbäck mener Norge har utviklet seg stort siden han åpnet med 0-2-tap for NordIrland 26. mars 2017.

– Nå har vi jobbet i mer enn ett år sammen, og det stor forskjell på det tapet i Belfast og det som er nå. Det tapet svir fortsatt. Det er bra at vi er blitt bedre, ellers hadde det bare vaert å bytte ut spillerne eller meg. Nå føler jeg at vi har kontroll, sa Lagerbäck under tirsdagens pressekonf­eranse på Ullevaal stadion.

Alle på trening

Tidligere på dagen hadde Lagerbäck fornøyd registrert at alle de 23 spillerne i troppen hadde deltatt på treningen.

Svensken poengterte at ingen av dem hadde diskvalifi­sert seg fra spill i torsdagens første kamp mot Kypros i nasjonslig­aen.

Forsvarssp­ill sto på agendaen under tirsdagens trening. Onsdag skal det terpes angrepsspi­ll.

Betydelig bedre

– Jeg synes at vi er blitt betydelig bedre på forsvarssp­ill. Prestasjon­smessig er vi også blitt bedre i angrep. Vi har jobbet mye med samhandlin­g framover og er på vei mot noe interessan­t, sa Lagerbäck.

Så gjelder det selvsagt å gjenta gode prestasjon­er, og Lagerbäck var opptatt av å få en god start mot Kypros.

– Selv om det er seks kamper, er det viktig med en god start, ellers havner man fort i oppoverbak­ke, og det er ikke bra, sa han.

Mange tomme seter

Det går mot mange tomme felter på tribunen når Norge innleder nasjonslig­aen mot Kypros. Nå vil NFF ta grep.

Foran torsdagens åpningskam­p er det bare solgt 5500 billetter. Det er langt unna det ledelsen i Norges Fotballfor­bund hadde sett for seg. Ullevaal stadion har en kapasitet på 28.000.

– Vi håpet på mellom 13.000 og 15.000 da vi planla i fjor høst. Det er skuffende og naturlig nok langt under det vi forventet, sier fungerende generalsek­retaer Kai Erik Arstad i NFF til NTB.

Enkelte har kritisert billettpri­sene. Fotballfor­bundet åpner for å se på billettpri­sene i selve EM-kvalifiser­ingen som starter etter nasjonslig­aen.

– Vi må vurdere prissettin­gen vår. Samtidig håper vi det blir salg fram til kamp, sier Arstad med tanke på kampene som venter i høst.

Norge møter Kypros torsdag.

(NTB)

 ?? FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX ?? DIRIGERER: Landslagst­rener Lars Lagerbäck dirigerte troppene under tirsdagens landslagst­rening på Ullevaal stadion.
FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX DIRIGERER: Landslagst­rener Lars Lagerbäck dirigerte troppene under tirsdagens landslagst­rening på Ullevaal stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway