Varden

Her er kunstsente­rets nye leder

Linda Bekkevold runder sin første måned som daglig leder for Telemark kunstsente­r. Hun planlegger å bli kjent med hele kunstnerfy­lket.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

1. august gikk Linda Bekkevold (35) inn i rollen som daglig leder for Telemark kunstsente­r i Skien. Ukene etter har vaert hektiske innrømmer hun. Det er mye å få oversikt over.

– Det har vaert liten tid til å kjede seg, for å si det sånn! Jeg har blitt veldig godt tatt imot, og nå legger vi planer for tiden framover, sier hun, og utdyper:

– Jeg har ambisjoner om at Telemark kunstsente­r skal vaere mer synlig som en kunstfagli­g og rådgivende instans for hele fylket, og er derfor opptatt av å vaere mye rundt i fylket.

I sommer var Bekkevold på Som m ar utstilling­a i Seljord, i høst skal hun en tur til Rauland og Dalen, og det er hun som holder talen når Telemarksg­alleriet på Notodden åpner utstilling­en med Yngve Henriksen i oktober.

– Jeg vil knytte kontakt med de ulike kunstinsti­tusjonene i fylket. Jeg tar det steg for steg, by for by, sier hun.

Offentlig kunst

Samtidig planlegger hun utstilling­er og aktivitete­r i kunstneret i Skien for barn og voksne, og er en del av kunstsamar­beidet Greenlight­district.

– Det er mye spennende på gang, og det kommer noen overraskel­ser etter hvert, sier hun, og forteller at en annen fanesak er kunst i det offentlige rom.

– Jeg ønsker å sette lys på hva slags funksjon det har i samfunnet vårt, blant annet ved å dokumenter­e og vise hva vi har i Telemark i større grad. Samtidig skal kunstsente­ret jobbe for rettighete­ne til kunstnerne, og styrke samarbeide­t med kommune og fylkeskomm­une om kunst i det offentlige rom.

Skjønte ingen ting

Bekkevold er fra Lillehamme­r, og har bodd de siste årene i Oslo. Hun har studert kunsthisto­rie og kulturlede­lse, og har blant annet jobbet for Galleri Pushwagner på Tjuvholmen, Kunstnerfo­rbundet og Ekeberg Skulpturpa­rk.

Hennes interesse for startet som 20-åring.

– Jeg ønsker å vaere en oversetter og formidler for dem som ikke har kunstfagli­g bakgrunn. Min egen interesse for kunst oppsto fordi jeg ikke skjønte kunst noe av samtidskun­st, og det var det som pirret meg. Jeg har forståelse for at folk kvier seg for å oppsøke noe som framstår vanskelig og ukjent, men jeg vil gjerne bidra med å åpne noen dører inn til kunstens verden. Det verste som kan skje er at man får en ny opplevelse, på godt eller vondt.

Foruten en ny jobb, gjør hun seg også kjent i en ny helt ny by. Lillehamme­r-kvinnen er glad i naturen, og kribler etter å utforske Grenlandsk­ogens sopp- og baersteder.

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? NY JOBB: Linda Bekkevold er Telemark kunstsente­rs nye daglige leder, og sier hun gjerne vil bidra til å åpne noen dører inn til kunstens verden for folk.
FOTO: VENDY BERG HEGLE NY JOBB: Linda Bekkevold er Telemark kunstsente­rs nye daglige leder, og sier hun gjerne vil bidra til å åpne noen dører inn til kunstens verden for folk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway