Varden

Presser på for høyere rekkverk

Hedda Foss Five er bekymret for sikkerhete­n på Damfossbru­a der Hjalmar Johnsen falt over rekkverket og omkom. Hun vil at rekkverket heves med en gang, men så lett er det ikke mener Statens vegvesen.

- ▶ Jonas Fossing jonas.fossing@varden.no

Skiensordf­ører Hedda Foss Five setter press på vegvesenet for å få hevet rekkverket over Bruene snarest. Vegvesenet gir ingen garantier.

– Det rekkverket skal heves, helst nå med en gang, sier Ordfører i Skien, Hedda Foss Five.

Hun har tidligere utrykt bekymring for sikkerhete­n på Damfossbru­a, der Hjalmar Johnsen falt over rekkverket og omkom.

Saken er ferdig etterforsk­et av politiet, og er nå sendt over til statsadvok­aten som vil vurdere om det skal tas ut tiltale.

– Nå som den nye videregåen­de skolen på Klosterøya har åpnet, så har jo trafikken økt ytterliger­e. Det er for dårlig sikkerhet, så det er ikke noe å vente med, sier ordføreren.

Vil spleise

For ordføreren har dette blitt en så viktig sak, at kommunen har sagt seg villig til å betale halvparten av det det koster å heve rekkverket.

– Dette ble vi enige med Statens vegvesen før sommeren, derfor hadde jeg forventet et raskt svar. Hva mer kan vi gjøre, sier Foss Five.

Hun skulle helst sett at rekkverket var oppe til skolestart, men at hun ikke har hørt noe etter gjentatte purringer.

– Vi opplevde i møte med vegvesenet at de var enige i at noe måtte gjøres, og at skolestart var en faktor som var med på å øke behovet for sikkerhete­n. Allikevel har vi ikke hørt noe etter fem-seks purringer, sier Foss Five noe oppgitt.

Ikke så enkelt

Seksjonssj­ef for plan og forvaltnin­g Telemark i Statens vegvesen, Eivind Gurholt forteller at det ikke er så enkelt.

– Selv om vi er enige med kommunen at rekkverket bør heves, så har ikke vi de pengene det koster å heve rekkverket klare, sier Gurholt.

Han er enig med Foss Five at skolen er enda en grunn til at rekkverket bør heves.

Det er for dårlig sikkerhet, så det er ikke noe å vente med.

Hedda Foss Five, ordfører

Skal ta kontakt

– Skolen er et forsterket element så klart. Jeg har spilt det inn videre og undersøker muligheten­e for å få det finansiert, sier han.

Gurholt tror ikke det er realistisk å få hevet rekkverket allerede nå.

– Når avgjørelse­n blir tatt så må det prosjekter­s, det skal inn i et budsjett. I tillegg så må kanskje jobben ut på anbud, osv. Jeg tror ikke det er mulig å få det til før tidligst sen-høsten, kanskje mer sannsynlig­vis til våren neste år, sier han.

– Ordføreren sier hun har purret på dere en 5-6 ganger uten å få kontakt, hva tenker du om det?

– Jeg registrere­r at kommunen har tatt kontakt, uten at jeg har fått gjort noe med det. Men jeg skal ta kontakt med dem igjen nå.

Kan vaere villig til å betale mer

For å få fortgang i prosessen med å heve rekkverket, antyder ordføreren at de kan vaere villige til å bidra med mer penger, selv om det ikke er deres ansvarsomr­åde.

– Dersom vegvesenet ikke har penger, så må vi sette oss ned og ta en ny prat, for dette skal vi få til. Det er full backing i kommunen på å få opp dette rekkverket.

Selv om kommunen kan vaere villig til å bidra med enda mer, betyr ikke det nødvendigv­is at rekkverket kommer fortere opp.

– Jeg registrere­r det hun sier, så får vi drøfte det. Men jeg kan ikke garantere at det kan hastegjenn­omføres, sier Gurholt.

 ??  ??
 ??  ?? VIL HA FORTGANG: Skiensordf­ører, Hedda Foss Five vil ha heve rekkverket ved Damfossrua med 10 centimeter. Og det
VIL HA FORTGANG: Skiensordf­ører, Hedda Foss Five vil ha heve rekkverket ved Damfossrua med 10 centimeter. Og det

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway