Varden

For eller mot DAB? Ja visst!

-

For litt siden hostet man opp en halvkveda vise om DAB her i denne spalta, med et spesielt og dyptpløyen­de fokus på batterikap­asiteten. Det endte med en SMS-storm. Noen hadde for øvrig ikke helt fått tak i hva jeg egentlig mente om DAB som sådan. Det er ikke så rart.

Ofte er man så uenig med seg selv at det er viktig å diskutere det med andre, spesielt med folk som vet hva de mener. Jeg syntes lenge at det var en god idé å la radiosendi­ngene gå på DAB. Men det var nok mest fordi man er ganske lettlurt. NRK og andre radiostasj­oner kjørte på med kraftig propaganda for å få oss inn på rett frekvens. NRK Telemark valfartet rundt i fylket for å misjonere om DAB-radioen. Jeg er glad jeg ikke bor i Folkerepul­ikken Nord-Korea. Av flere grunner, for øvrig. Men siden jeg er så lettlurt og lett å lede, så hadde man nok vaert enig med nasjonens store, daffe leder i ett og alt. Men til slutt blir bløffen avslørt. I dag er det blitt slik at jeg febrilsk leter etter ett eneste godt argument for å innføre DAB og vrake FM. Spesielt det siste var noe underlig. Derfor trekker jeg tilbake alt godt som er skrevet om den nye teknologie­n, som for øvrig er så dårlig og gammel at omtrent ingen andre land har innført den. Da tar jeg høyde for at Nord-Korea fortsatt har FM, men det landet er jo så lukket og full av støysender­e at det er umulig å vite.

Siden DAB kom, har antall borgere med radiolytti­ng som hobby går ned med flere hundre tusen. Det er trolig flere som har sluttet å høre på radio enn som har sluttet å røyke eller lese Se og Hør, de to eneste overflødig­e uvanene jeg kommer på i farten. 16 millioner radioer kan ikke brukes til å ta inn NRK, som får fem milliarder i støtte fra folket hvert eneste år. Framskritt­et består i at den samme musikken nå spilles på førtifire radiostasj­oner i stedet for på seks. Minst.

 ?? Per Arne Rennestrau­m journalist ??
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway