Varden

Fargesterk bokhøst i vente

-

Forlaget Vigmostad & Bjørke gir oss en biografi om en eventyrdro­nning, et naermere blikk på den norske garasjen – samt et rop fra et kommunalt tiltak.

Det vanker med andre ord en svaert variert bokhøst fra det allsidige forlaget.

Boken om hele landets eventyrdro­nning, biografien om Margit Sandemo, melder seg allerede i innevaeren­de måned, melder forlaget om Sølvi Waerhaugs bok.

I fjor gikk professor og formidler Frank Aarebrot bort, og også en bok om han er på vei. Ført i pennen av Liv Skotheim og Martin Larsen Hirth fortelles historien om en mann som var drevet av nysgjerrig­het.

Unik stemme

Lege og forsker Martin Tesli debuterer skjønnlitt­eraert i høst med «Det merkelige tilfellet Leira og Doktor Didriksen», som har undertitte­len «To svigerbrød­res bekjennels­er».

Også Eivind Riise Hauges skuespill «Rop» er en utgivelse som skiller seg ut: Skuespille­t skildrer en enkelt arbeidsdag ved et kommunalt tiltak hvor sosialarbe­idere og syke rusavhengi­ge deler dagens timer, melder forlaget.

Vigmostad & Bjørke har sin egen storselger på krimfron- ten: Samuel Bjørk. Han slipper sin tredje krim, «Gutten som elsket rådyr», i løpet av september. Så gjenstår det å se om han kan følge opp suksessen med de to foregående titlene – som har solgt i 1,5 millioner eksemplare­r, i 30 land. Førsteoppl­aget på den nye boka er på 7000 eksemplare­r.

Storselger­e finner vi også i forlagets oversatt-liste. Kate Morton-fansen kan glede seg over at «Klokkemake­rens datter» utkommer i oktober, mens «Hundreoget­tåringen som tenkte at han tenkte for mye» – av Jonas Jonasson – allerede er utkommet. Jan Guillou slipper sin åttende bok i serien «Det store århundret», ei bok som har fått tittelen «De som dreper drømmer, sover aldri». Boken kommer i november og vi skal til 1970-tallet.

internasjo­nale stjerner

– De internasjo­nale stjernefor­fatterne vårce betyr selvfølgel­ig mye. Jan Guillou og Kate Morton skriver fantastisk­e bøker til glede for svaert mange norske lesere, og begge to kommer til Norge i løpet av høsten, sier informasjo­nssjef Anne Iversen.

Norske lesere sikrer nok også Josie Silver seg, der hun slipper den svaert så romantiske førjulssag­aen «En dag i desember» i betimelig tid opp mot jul.

NTB

 ?? FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX ?? FARGESTERK: En ny fargesterk fortelling fra Kate Morton er ventet i høst.
FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX FARGESTERK: En ny fargesterk fortelling fra Kate Morton er ventet i høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway