Varden

I stedet for å fikse bagateller på sykkelstie­r vi allerede har, skal det bygges bruer over elva

Per Arne Rennestrau­m, journalist

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Må man, så må man. For eksempel så må man klare seg uten bil i et par uker hvis doningen har sviktet sin stillingsi­nstruks. Som blant annet innebaerer at den skal starte og ellers oppføre seg som aktverdige biler flest. Men så ble den altså plassert på verksted, etter å ha hostet og harket seg gjennom et par fuktige morgener. Den lille blå var i såpass dårlig form at den gikk rett ut i sykemeldin­g.

Min brummende kompis ble stående så lenge på verksted at jeg nesten hadde glemt at jeg hadde bil. Og i mellomtide­n fikk man prøvd ut hvordan en ekte, syklende bypakkebor­ger har det. Og man kunne hatt det helt fint, hadde det bare ikke vaert for alt som er i veien. Jeg skrev en foreløpig rapport om dette nylig, men denne er mye verre med langt flere avvik: Fortau og sykkelstie­r, i den grad de finnes, er en eneste hinderløyp­e. Her står det biler parkert. Noen maler et hus, så da har de liften stående der vi skal sykle. Det er hull i asfalten, det er reklameski­lt, høye asfaltkant­er og sykkelveie­r som er helt stengt. Det er klart at man kan bli eitren- de irritert på sånt, spesielt siden øvrigheta vil at vi skal sykle mer. Og hvis vi ikke sykler, så må vi kjøre i dyre bommer.

Fint skal det vaere, selv om halve ryggen er bar. I stedet for å fikse bagateller på sykkelstie­r vi allerede har, skal det bygges bruer over elva, og det planlegges en sykkel-autostrada til 700 millioner mellom Porsgrunn og Skien. Sånt blir det åpningsfes­ter og klapp på skuldra av. Det er ikke like gjevt å lappe noen hull i asfalten. Man får jo knapt nok bilde i avisa av slikt. Derfor var det nesten rørende da man etter en gjensyn med bilen atter kunne sette seg bak rattet. Forurensni­ngen er ikke noe å bry seg om. Jeg har akkurat vaert vitne til at bystyret i Porsgrunn mener lufta er ren nok, så her er det trolig bare å kjøre på.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway