Varden

Nødvendig opprusting

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Denne måneden skal politikern­e i Skien ta stilling til nye og – etter vår mening – spennende planer for Bakkestran­da. Det er både på tide og nødvendig med oppgraderi­nger for området, som er et område svaert mange benytter seg av og som naerområde­t er sterkt engasjert i.

▶ Området framstår i dag som attraktivt og utdatert på samme tid; attraktivt fordi det er en sentrumsna­er perle som er brukbart tilrettela­gt, men også utdatert fordi det er til dels lenge siden det er foretatt oppgraderi­nger av betydning, for eksempel på den sentralt plasserte lekeplasse­n. Kommunens administra­sjon foreslår derfor å bevilge 1,5 millioner kroner til en leke- og aktivitets­plass. Dette er mye penger, men vil bety mye for mange. Erfaringen­e fra Bryggepark­en tilsier dette, og det er naturlig å se for seg at et friområde av Bakkestran­das kaliber har et visst tilbud av sitteplass­er og søppelkass­er.

▶ Det samme gjelder toalettfas­iliteter, som ikke er påfallende gode i dag for de mange besøkende på området og turgåere. Det foreslås også å endre opplegg for båtslipp, slik at dette ikke kommer i konflikt med barn og badende, sørge for universell utforming, rydde opp i båtvrak og flytte de mange endene til en mer formålstje­nlig plass i naerheten. Vi forstår også naboer som ønsker å fjerne noen av de mange og store bjørketrae­rne. Kommunen har imidlertid brukbare innvending­er mot å ikke felle dem, ettersom de har praktiske og estetiske funksjoner.

▶ I sum framstår planene for opprusting av Bakkestran­da som nødvendige og fornuftige, tatt i betraktnin­g områdets popularite­t og bruk, som er svaert omfattende.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway