Varden

Stenger restaurant­er

Restaurant­ene Soi5 og Sommerblaa stenger dørene for godt. Ti ansatte mister jobben.

- Lise.ronningen@varden

Begge restaurant­ene Porsgrunn.

Ti mister jobben

ligger i

– Seks heltidsans­atte og fire deltidsans­atte mister jobbene sine. Dette har vaert en løpende prosess, og de ble informert mandag. Dette er trist, men det er veldig vanskelig å drive restaurant i Porsgrunn, sier daglig leder Andreas Kristianse­n.

– Det er med tungt hjerte jeg i dag melder at vi gir opp og legger ned våre satsinger i Porsgrunn. Soi5 og Sommerblaa. Det har vist seg å vaere svaert vanskelig å få til positiv drift, og etter en katastrofa­lt dårlig sensommer og start på høsten, er det dessverre ikke forsvarlig å drive videre lenger. Jeg har tilført driften midler ved flere anledninge­r og nå har jeg rett og slett ikke mer å gå inn med, melder han i en pressemeld­ing.

Kristianse­n er daglig leder av Fawlty Towers AS, som er morselskap for Sommerblaa og Soi5. Kristianse­n er også daglig leder for Victoria Gjestgiver­i og Wrightegaa­rden, som begge vil bli drevet videre.

– Vi har oppe til vurdering hva som vil skje med selskapet Fawlty Towers, men Victoria vil uansett fortsette som før.

Beslutning­en er tatt med bakgrunn i økonomien.

– Hadde vi hatt tilgang på kapital hadde vi gitt full gass, vi har klokkertro på konseptene og området, sier Kristianse­n.

Han sier i pressemeld­ingen at han håper å unngå skifterett­en.

– Hva som skjer videre er usikkert og vi jobber på spreng for å finne løsninger for å unngå å gå til skifterett­en. Jeg er veldig trist og lei meg for dette, og først og fremst tenker jeg på våre supre ansatte som har jobbet beinhardt for at vi skulle lykkes. Det er utrolig trist at de mister jobbene sine som jeg vet de er glade i, sier Kristianse­n.

Investorer trakk seg

Han hadde lenge tro på at en investorgr­uppe skulle redde restaurant­ene.

– Vi har i en lengre periode hatt en løpende dialog med en investorgr­uppe som skulle komme på banen og skyte inn frisk kapital. Først før sommeren, så nå 1 september. På grunn av helt uforutsett­e uhell i deres organisasj­on ble dette ikke noe av, og da vårt grunnlag for videre drift vesentlig svekket, uttaler han i pressemeld­ingen.

Det er ikke kjent hvilken investorgr­uppe det er snakk om.

▶ Lise Valbø Rønningen

 ?? ARKIVFOTO ?? LEGGES NED: Restaurant­ene Sommerblaa (på bildet) og Soi5 legges ned i Porsgrunn.
ARKIVFOTO LEGGES NED: Restaurant­ene Sommerblaa (på bildet) og Soi5 legges ned i Porsgrunn.
 ?? ARKIVFOTO ?? DAGLIG LEDER: Andreas Kristianse­n, daglig leder av Sommerblaa og Soi5.
ARKIVFOTO DAGLIG LEDER: Andreas Kristianse­n, daglig leder av Sommerblaa og Soi5.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway