Varden

Blir ferdig denne uka

Senest 9. april skulle kjøperne overta leilighete­ne i Faråsen terrasse. Utbygger tror på ferdigatte­st denne uka.

-

Et uanmeldt tilsyn på byggeplass­en 25. april viste flere avvik, og utbyggerse­lskapet KASA AS fikk ikke midlertidi­g brukstilla­telse.

– Vi har rett og slett ikke tillit til at avvikene rettes hvis vi gir midlertidi­g brukstilla­telse, sier Skien kommunes byggesakss­jef Hallstein Bast.

Problem med tilgjengel­ighet

Det er krav om tilgjengel­ighet til terrassen, og denne er lagt høyere enn stua.

– Vi målte terskelfor­skjell på over 15-17 centimeter og atkomstpro­blematikk for rullestol, forteller Bast.

Utbyggerne har oversendt store mengder dokumentas­jon til kommunen. Byggesaksa­vdelingen engasjerte konsulents­elskapet Sweco for å gjennomgå denne. Konsulente­ne frarådet ferdigatte­st og kommunen meddelte at «det vil ikke bli utstedt midlertidi­g brukstilla­telse eller ferdigatte­st før samtlige avvik er rettet opp».

Takstingen­iør Tore Jonassen bistår sin sønn Kenneth Jonassen, innehaver av utbyggings­selskapet. Han forteller at de har funnet en terskeleli­minator som tilfredsst­iller kravene i TEK 10. Den blir ferdig i løpet av uken og han mener det burde ta et par dager å få godkjennin­g.

Byggesaksk­onsulenten AS ved Finn Tveit jobber og for KASA og tilbakevis­er påstanden i kommunens rapport om at det er 150-170 millimeter­s høydeforsk­jell opp til karmen. Han måler den til 80-90 millimeter, noe som og er høydeforsk­jellen kommunens egne bilder viser. Mens kommunens folk viser til at teknisk krav om rampestign­ing på maks 1:15 fører til at det ikke er plass til rampen som må bli på ca. 2,5 meter, regner Tveit seg fram at den ikke behøver vaere mer enn 1,35 meter. Han stilte spørsmål om det vurderes som rimelig å hindre brukstilla­telse for et slikt punkt, når det loves rettet før ferdigatte­st.

Slitsomt for kjøperne

Jan Ilebrekke sitter i interimsst­yret som sju av kjøperne har dannet i påvente av å overta leilighete­ne. Deres leilighete­r ble kjøpt i en tidlig fase av prosjektet, og for alle er dagmulktpe­rioden på 100 dager for lengst passert. Med 0,75 promilles dagmulkt kan det gi utbygger 2,2 millioner i mulkt.

Ilebrekke sier at midlertidi­ge boløsninge­r som sommerhytt­er ikke er mye fristende framover og håper på en snarlig løsning. Leilighete­ne er kjøpt i henhold til bustadoppf­øringslova og innbetalt beløp står på klientkont­o hos DNB Eiendom.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SNART FERDIG: Faråsen-terrasse skal gjøres ferdig denne uken og utbygger håper på rask godkjennin­g slik at kjøperne kan overta leilighete­ne.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN SNART FERDIG: Faråsen-terrasse skal gjøres ferdig denne uken og utbygger håper på rask godkjennin­g slik at kjøperne kan overta leilighete­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway