Varden

Nå kan du søke med stemmen

-

Tirsdag begynner Googles stemmestyr­te assistent å snakke norsk på mobiltelef­oner og nettbrett.

Google Assistent er en digital, stemmestyr­t assistent som gjør det mulig for folk å snakke med Google. Ifølge Google skal den gjøre det lettere å få ting gjort, enten det er å sende SMS, sette påminnelse­r, spille musikk, finne ut av noe man lurer på, finne veien eller finne ut hva noe betyr på et annet språk.

Snart vil assistente­n vaere tilgjengel­ig på alle kompatible Android- og iOS-enheter i Norge.

Professor Tor W. Andreassen ved Noregs Handelshøy­skole (NHH) tror talestyrte assistente­r kommer med full fart på flere områder de neste årene.

– Den lange linjen her er egentlig tilbake på 80-tallet da vi styrte PC-en med piltastene på tastaturet. Så kom Steve Jobs med musen, og deretter touchskjer­m og den smarte skjermen. Nå skal vi over til stemmestyr­ing, sier Andreassen til E24.

Journalist og teknologir­ådgiver Eirik Solheim i NRKbeta er imidlertid litt skeptisk.

– Jeg vet at jeg snakker med en robot, og jeg må tenke meg en ekstra gang om, stokke ordene riktig og huske regler jeg ikke trenger med andre mennesker. Da velger jeg ofte å heller bruker skjermen, som fremdeles ofte er raskere, sier Solheim til NRK.

 ?? FOTO: SETH WENIG, AP PHOTO, NTB SCANPIX ?? FORSTÅR NORSK: Nå kan du fortelle Google Maps hvor du skal reise på norsk.
FOTO: SETH WENIG, AP PHOTO, NTB SCANPIX FORSTÅR NORSK: Nå kan du fortelle Google Maps hvor du skal reise på norsk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway