Varden

Må opp ett hakk

Gjerpen må ha dagen, og kanskje litt til, om det skal bli poeng mot Vipers.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

▶ Gjerpen møter i dag forrige sesongs serie- og cupmester Vipers hjemme i Skienshall­en. Skal det bli poeng må de prestere bedre enn de gjorde i seriepremi­eren borte mot Storhamar.

«Si at det er et lag vi slår én av 50 ganger, så kan det vaere at den ene gangen er nå»

Christoffe­r Martinusse­n, Gjerpen-trener

Fjorårets serie- og cupmester blir en hard nøtt å knekke og er naturligvi­s store favoritter foran dagens møte med Gjerpen i Skienshall­en. Det vet Gjerpentre­ner Christoffe­r Martinusse­n bedre enn de fleste.

Tapte to forrige sesong

– Vi møter jo et at Europas beste kvinnelige håndballag, så det blir selvfølgel­ig tøft det. Det er vel ikke så mange som forventer at vi skal slå dem, men vi går alltid på banen for å vinne, forsikrer Gjerpen-treneren, vel vitende om at også de antatt beste går på en smell i ny og ne.

Forrige sesong snublet laget fra Kristiansa­nd i to bortekampe­r, mot Tertnes (28–27) og mot Sola (26-25) - i siste serierunde.

– Si at det er et lag vi slår èn av 50 ganger, så kan det vaere at den ene gangen er nå. Vi vant jo mot Larvik i en treningska­mp for litt siden, og det var ikke mange som hadde regnet med at vi skulle slå dem heller, sier Martinusse­n og sikter til at Gjerpen da ikke hadde vunnet mot vestfoldin­gene på over 20 år.

Tapte i premieren

Skal Gjerpen klare poeng mot Vipers må de levere bedre enn de gjorde borte mot gullutford­rer Storhamar i første serierunde. En kamp Gjerpen til slutt tapte med hele 13 mål (43-30).

– Vi laerte jo noe av Storhamar-kampen, og vi må opp noen hakk fra den kampen. Men vi har vaert gode i sesongoppk­jøringen og vi har vaert gode i NM-kampene, så vi vet at vi kan. På vår beste kan vi slå alle, sier Gjerpen-treneren.

Kan bli moro

Sammen med laget har han satt seg noen helt konkrete mål foran møte med de regjerende mesterne. Blant annet når det gjelder hvor mange mål de bør score og ikke minst hvor mange baklengs de har råd til å slippe inn.

– Foreløpig er det mål vi holder internt, men hvis vi når dem kan det bli moro. De er ganske tøffe, sier Martinusse­n.

Vipers, med de tidligere Gjerpen-spillerne Emilie Hegh Arntzen og Sunniva Andresen i troppen, har i likhet med Gjerpen spilt en seriekamp så langt. Det endte med 13 målseier (33– 20) over Fredriksta­d hjemme i Kristiansa­nd.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? SPORT: HÅNDBALL
FOTO: PÅL LUNDSHOLT SPORT: HÅNDBALL
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? GODE: Vipers, med de tidligere Gjerpen-spillerne Sunniva Andersen og Emilie Hegh Arntzen i troppen, blir alt annet enn enkle å ta poeng mot.
FOTO: NTB SCANPIX GODE: Vipers, med de tidligere Gjerpen-spillerne Sunniva Andersen og Emilie Hegh Arntzen i troppen, blir alt annet enn enkle å ta poeng mot.
 ??  ?? OFFENSIV: Chrisoffer Martinusse­n er som alltid offensiv - selv når fjorårets serie- og cupmester kommer på besøk.
OFFENSIV: Chrisoffer Martinusse­n er som alltid offensiv - selv når fjorårets serie- og cupmester kommer på besøk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway