Varden

Veien mot en hall?

-

Dette er historien bak planene om en friidretts­hall i Telemark.

2014: Etter mange års uformell prat om å få til en hall i Telemark, vedtar Telemark Friidretts­krets (TFIK) at man ønsker å bygge hall, og har sitt første møte med Telemark Fylkeskomm­une.

2015: TFIK møter fylkesrådm­ann og rådmann i kommunene Skien og Porsgrunn.

Det er enighet om å gå for Porsgrunn (Kjølnes) som arena for en ny hall, og settes ned en gruppe som skal jobbe videre med planer om forprosjek­t og hall.

2016: Det bestilles et forstudie, finansiert av Telemark Fylkeskomm­une, kommunene og klubber i friidretts­kretsen.

2017: Forstudiet presentere­r flere aktuelle halløsning­er, og foreslår alternativ 2B: En hall med 200 meter med fire løpebaner, der det er 60 metersbane både i oval og på langside, også tilrettela­gt for øvrig idrett og andre arrangemen­ter, med totalpris på 98 millioner.

Forstudiet peker på at en friidretts­hall, definert som et interkommu­nalt idrettsanl­egg, også kan få et tillegg på 30 prosent av ordinaert tilskudd via spillemidl­er.

2018: Saken skal behandles på møte i hovedutval­g for kultur, idrett og folkehelse, og fylkesrådm­annens forslag er at man, på nåvaerende tidspunkt, ikke velger å starte et forprosjek­t.

Fylkesrådm­annen viser til forstudiek­onklusjon om behov for en friidretts­hall, men at man ønsket å klarlegge kommunenes interesse før man gikk videre. Det skrives at både Skien og Porsgrunn er «positive til saken», men har signaliser­t at man ikke ønsker å gå videre med dette nå.

 ??  ?? SYKEHUSET: Herkules løper i kulverten på sykehuset.
SYKEHUSET: Herkules løper i kulverten på sykehuset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway