Varden

Scoret da Norge vant

Odd-spiller Birk Risa scoret da Norges U21-landslag slo Aserbajdsj­an 3-1 borte i EM-kvalifiser­ingen tirsdag. Sondre Rossbach og Vebjørn Hoff startet også kampen.

-

▶ Risa sto bak det første målet, mens Morten Thorsby sto bak det andre og det tredje norske målet i Baku.

Seieren betyr at mannskapet til Leif Gunnar Smerud står med 14 poeng etter åtte spilte kamper i kvalifiser­ingen.

Kun gruppevinn­eren går direkte til EM-sluttspill­et i Italia og San Marino neste sommer. De fire beste gruppetoer­ne skal ut i omspillska­mper om de to siste plassene i sluttspill­et.

Alt tyder på at Tyskland tar gruppeseie­ren i Norges gruppe, mens det vil bli en jevn og tett kamp mom annenplass­en.

Norge avslutter EM-kvalifiser­ingen med bortekamp mot Tyskland og hjemmekamp mot Aserbajdsj­an,

Slepphendt keeper

Etter en søvndyssen­de første omgang innledet det norske laget de siste 45 minuttene med et smell. En slepphendt aserbajdsj­ansk keeper bidro sterkt til det.

Kun tre minutter var spilt da Ajax-proffen Dennis Johnsen dro seg innover i banen fra venstre og løsnet et ikke altfor hardt skudd mot det aserbajdsj­anske målet. Keeper Kamran Ibrahimov ga likevel retur, og fra kloss hold hadde venstrebac­k

Birk Risa en enkel jobb med å sende gjestene i ledelsen.

Scoringen var Odd-spillerens første på U21-landslaget.

Kun to minutter etter ledermålet oppsto en situasjon som var til forvekslin­g lik foran Aserbajdsj­ans mål. Molde-juvelen Erling Braut Haaland sendte av gårde et skudd fra 18 meter,

som keeper Ibrahimov igjen ga retur på.

Norges kaptein Morten Thorsby var våkent framme og trillet enkelt ballen i mål til 2-0-ledelse.

Skapte spenning

Da virket hjemmelage­t rystet, men et hjørnespar­k like etter skapte nytt liv i kampen. Det norske laget maktet ikke klarere ballen etter at Aserbajdsj­ans kaptein forlenget corneren med hodet, og keeper Sondre Rossbach klarte heller ikke stoppe den påfølgende avslutning­en fra Baris Ekincier.

14 minutter før slutt stanget imidlertid kaptein Thorsby inn sitt andre mål for dagen og punkterte kampen.

Haaland fikk sin U21landsla­gsdebut tirsdag uten å tegne seg på scoringsli­sta.

Seieren var Norges fjerde strake etter den ulykksalig­e starten på kvalifiser­ingen. Smeruds mannskap ble fratatt seieren i åpningskam­pen mot Kosovo etter å ha benyttet en ikke-spillebere­ttiget spiller, og i kamp nummer to ble det også et leit poengtap mot Israel.

Siden har imidlertid pilene kun pekt oppover.

(NTB)

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SCORET: Birk Risa scoret da Norge slo Aserbajdsj­an tirsdag. Bildet er fra kampen mot Irland i fjor.