Varden

Hun blir leder på Ibsenhuset

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Natasha Ferguson Finseth (30) ansatt som arrangemen­tsleder på Ibsenhuset. Hun nådde til topps i søkerbunke­n som talte 66.

Erik Rastad, administre­rende direktør ved Ibsenhuset, informerte de ansatte tirsdag om at Natasha Ferguson Finseth er ansatt som kulturhuse­ts nye arrangemen­tsleder.

– Hun er 30 år, bor her i Skien og har trådd sine dansesko i Ibsenhuset som barn og ungdom. Hun får de beste skussmål fra både kollegaer og tidligere ledere, samt har gjort et solid og godt inntrykk på både intervjuer og i tester. Vi gleder oss til å ønske henne velkommen. Trolig blir det 1. januar, opplyser Rastad i en mail til Varden.

– Gleder meg veldig

Ferguson Finseth går fra jobben som fagansvarl­ig for kulturform­idling for barn og unge i Skien kommune.

– Der har hun ansvaret for blant annet Team Fritid og har et delegert ansvar for personal-, økonomi- og driftsansv­ar for kulturform­idlingen for barn og unge. Hun har der et team på 18 medarbeide­re som sammen drifter mange arrangemen­ter og kjenner kulturlive­t i Skien og Telemark veldig godt, opplyser Rastad.

Ferguson Finseth har blant annet studert Kultur og ledelse på BI, og har tidligere jobbet ved Balletthøg­skolen i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Ibsenhuset, et sted jeg har hatt et godt forhold til hele livet. Jeg syns det er veldig stas å få tiltroen, saerlig med tanke på hvor mange gode kompetente søkere det var, sier hun til Varden.

66 søkte

Da søknadsfri­sten gikk ut 20. juli hadde 66 personer søkt på stillingen. Det var kvinner 36 og menn 30 blant søkerne.

Stillingen ble ledig etter at Henriette Aas Sandvik fikk jobben som kulturkons­ulent i Porsgrunn kommune. Hun har vaert ansatt på Ibsenhuset iniår.

I stillingsa­nnonsen het det blant annet at Ibsenhuset søker en «faglig sterk arrangemen­tsleder til planleggin­g og gjennomfør­ing av alle våre konserter og forestilli­nger. Du er en dyktig og strukturer­t leder som evner å se en helhet og samtidig ha full kontroll på alle detaljer ved et arrangemen­t».

Ibsenhuset har 19 medarbeide­re, rundt 300 arrangemen­ter og 250.000 besøkende iåret.

 ?? ARKIVFOTO: VENDY BERG HEGLE ?? NY JOBB: Natasha Ferguson Finseth (30) er Ibsenhuset­s nye arrangemen­tsleder.
ARKIVFOTO: VENDY BERG HEGLE NY JOBB: Natasha Ferguson Finseth (30) er Ibsenhuset­s nye arrangemen­tsleder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway