Varden

1.500 tok et siste farvel med «Dose»

Henning «Dose» Bentsen (56) hadde 700 gjester i 50-årsdagen sin. Det kom dobbelt så mange i begravelse­n.

- ▶ ▶ torbjorn.tungesvik@varden.no

Naer 1500 mennesker fulgte Henning «Dose» Bentsen til graven I Kragerø i går. Begravelse­sbyrået har aldri opplevd maken til oppmøte.

Mursteinsk­irken som troner over Kragerø ble altfor liten i går. Aldri før har begravelse­sbyrået opplevd at det har vaert så mange mennesker i en begravelse i Kragerø.

– Henning har satt helt spesielle spor etter seg. Han var full av kreativ galskap og godt humør. Men han var også et menneske som så andre rundt seg og hadde omsorg for dem. Han var vidtfavnen­de, raus og snill, sa sokneprest Harald Gulstad.

Sommerhatt på svart kiste

Foran i kirka lå hovedperso­nen i svart kiste med den karakteris­tiske sommerhatt­en liggende på lokket.

Blomstene og kransene var for mange til å få plass framme i koret, så de fortsatte hele veien nedover midtgangen.

Benkene i Kragerø kirke ble fylt opp på få minutter. Det ble også benkene i Metodistki­rka ved siden av, der begravelse­n ble overført på storskjerm. Utenfor kirkene var det også storskjerm og 300 sitteplass­er, men hundrevis av mennesker sto i tillegg bak benkene.

«Et spetakkel av en mann»

Varaordfør­er Chalotte Therkelsen Saetersdal rørte hjertene til de 1.500 i begravelse­n. Hun jobbet i flere år for Bentsen på utestedene Stopp en halv og Jensemann, og de to var i tillegg naere venner.

– Kjaere Henning, du var et spetakkel av en mann. Bunnløst snill, bråkete, trygg og så gavmild at vi noen ganger måtte stoppe deg så du ikke skulle gi bort alt vi hadde i baren, sa hun.

I likhet med mange andre spurte Saetersdal hvordan det nå skal gå uten Dose.

Sønnen tar over

Samtidig røpet hun at sønnen Robin vil føre farens livsverk videre.

– Vi lover å hjelpe og støtte ham på alle måter. Og han har lovet at lyset hans skal vaere på og døra åpen, akkurat slik du har hatt det, avsluttet hun.

Også Henning Bentsens mor, Astrid, tok ordet under begravelse­n.

– Det er ubegripeli­g at du skulle reise fra oss så fort, sa hun.

Samtidig som hun hedret en kjaer sønn, sendte hun også medfølende hilsener til de andre familiene som mistet sine kjaere i bilulykken ved Gaustablik­k 2. september.

De fem som døde var Wenche Kise (f. 1968) fra Skien, Henning Aabøe Bentsen (f. 1962) fra Kragerø, Berit Bjørnsen (f. 1955) fra Kragerø, Anne Kristin Isaksen (f. 1959) fra Kragerø og Jan Bjørndal (f. 1955) fra Kragerø

Flere påpekte i begravelse­n at Kragerø ikke vil bli det samme uten Dose. Sokneprest Harald Gulstad framkalte på nytt smilene da han avsluttet med en litt annen vinkling på det:

– Med Dose på plass hos Vår Herre er det lett å tenke seg at Himmelen aldri blir den samme.

 ??  ??
 ??  ?? SVART KISTE: 56 år gamle «Dose» hadde en enorm vennekrets. Han ble begravet i svart kiste med sommerhatt­en sin oppå.
SVART KISTE: 56 år gamle «Dose» hadde en enorm vennekrets. Han ble begravet i svart kiste med sommerhatt­en sin oppå.
 ??  ?? STORSKJERM: Mange hundre fulgte begravelse­n på storskjerm utenfor kirken.
STORSKJERM: Mange hundre fulgte begravelse­n på storskjerm utenfor kirken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway