Varden

Filmet farlig kjøring

–Herkanlivg­å tapt, sier politiadvo­kat Guro Siljan om den uvettige kjøringen på Menstad som Asle Haugen filmet.

- ▶ ▶ Jonas Fossing jonas.fossing@varden.no

– Det er egoistisk å kjøre sånn. Ikke bare utsetter du deg selv for fare, men også andre som ferdes i trafikken, sier Asle Haugen. Han kjørte på sletta rett ved Menstad, da han møtte motorsykli­sten som kom kjørende på bakhjulet i full fart, rett ved der Steffan Holtsdalen omkom i en motorsykke­lulykke 17. mai tidligere i år.

– Jeg satt og ventet på bussen da jeg så en kjøre seg i hjel rett bortenfor. Det er klart jeg reagerer når jeg møter på noen som kjører uforsvarli­g rett i naerheten av ulykkesste­det, sier Asle Haugen som har filmet hendelsen med sitt dashbordka­mera.

Mistet kontrollen

Av hensyn til de pårørende har politiet ikke gått ut med alle detaljer om ulykken 17. mai, men etter ulykken sa oppdragsle­der Tommy Eriksen på operasjons­sentralen i Sør-Øst politidist­rikt følgende: – Ifølge vitner har han kjørt forbi flere biler, og mistet kontrollen på en fartsdump. Motorsykke­len ble kastet over i gangfeltet, og føreren kastet av. Han ble funnet skadet på bakken av et vitne.

Haugen er generelt oppgitt over personer som kjører på den måten som MC-føreren han møtte og fanget opp på film.

– De som kjører sånn som dette mener sikkert ikke noe vondt, men det er jo livsfarlig. Selv om de kanskje tror de har kontroll, så er det så lite som skal til. Han som kjørte seg i hjel rett bortenfor tenkte sikkert at han hadde kontroll han også, sier Haugen.

Haugen har forståelse for ungdom som vil ha det gøy, men han mener det må finnes andre måter å gjøre det på.

– Jeg skjønner veldig godt at dette er moro. Men det må gå an å gjøre det på et sted hvor man ikke setter andre personer i fare, sier han.

Politiet reagerer

Politiadvo­kat i Sør-Øst politidist­rikt, Guro Siljan, reagerer når hun får se klippet.

– Dette er rett og slett farlig, sier hun, og legger til at det ikke skal mer enn en liten stein til, for at alt kan gå galt.

– Når man kjører på bakhjulet på denne måten, så skal det ikke mer enn til enn at man treffer på en liten stein i veibanen før man mister kontrollen, sier hun.

Hun mener at slik kjøring kan få fatale konsekvens­er.

– Her kan liv gå tapt. Man utsetter seg selv og andre for fare, sier hun.

Bot og tap av førerrett

Siljan opplyser at denne type kjøring er straffbart.

– Hadde politiet sett slik kjøring hadde det blitt bot og tap av førerrett i minst tre måneder, sier hun.

Siljan oppfordrer både Haugen og andre til å tipse politiet dersom de ser slik kjøring.

– Vi ønsker alle mulige tips. Det gir oss en god oversikt over hvor omfattende slik kjøring kan vaere, sier hun, og er klar på at slike videoer vil gjøre arbeidet til politiet lettere.

– Dersom man har en video som dette, så er det mye lettere for oss. Han som har filmet denne hendelsen må gjerne sende den til oss, sier hun.

Vil ikke kommentere

Varden har vaert i kontakt med mannen på motorsykke­len.

Han bekrefter at det er han på sykkelen og at han er i familie med Steffan Holtsdalen som omkom, men han ikke vil uttale seg til Varden.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KJØRER PÅ BAKHJULET: Mannen drar på bakhjulet rett ved der familiemed­lemmet omkom tre måneder tidligere.
FOTO: PRIVAT KJØRER PÅ BAKHJULET: Mannen drar på bakhjulet rett ved der familiemed­lemmet omkom tre måneder tidligere.
 ?? FOTO: JONAS FOSSING ?? REAGERER: Politiadvo­kat, Guro Siljan, sier slik kjøring er straffbart.
FOTO: JONAS FOSSING REAGERER: Politiadvo­kat, Guro Siljan, sier slik kjøring er straffbart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway