Varden

Ber bilister vise hensyn

Vis hensyn og slipp E18-trafikken på omkjørings­veien fram, oppfordrer Statens vegvesen.

- ▶ tore.o.moen@varden.no

▶ Pendlere mellom Vestfold og Telemark opplever rundt 20 minutter ekstra reisetid i forbindels­e med omkjøringe­n ved Lillegårde­n.

Daglig påvirkes rundt 20.000 kjøretøyer av omkjøringe­n og torsdag kveld var forsinkels­en sørover på ca. 40 minutter.

Ber bilister om å vise hensyn

Byggeleder Arne Åsheim i Statens vegvesen sier at de er klar over den store ulempen arbeidet medfører for trafikante­ne. Det oppstår tidvis lange køer og han ber bilister om å vise hensyn.

Selv om man kan si at man kjører med retten på sin side håper han likevel at folk viser hensyn til de som kommer på omkjørings­veien og har vikeplikt.

Dette gjelder både i Lillegårdk­rysset og ved Telemarksp­orten.

Det er manuell dirigering deler av døgnet, og det viser seg at mange bilister velger å kjøre Nystrandve­gen.

Sikkerhets­hensyn

De to liftene det foretas fjellrensk fra sees godt av forbipasse­rende. På spørsmål om ikke det kunne vaert satt inn flere for å gjøre arbeidet, forklarer Åsheim at det på såpass kort strekning ikke kan sette inn mer enn to av sikkerhets­messige årsaker. – Det jobbes i høyder opp i 25 meter over veibanen. Det raser stadig ned steiner og vi må ha sikkerhets­soner som gjør at det er trygge soner å jobbe i, forklarer han.

Går raskere enn planlagt

Mesta Fjellsikri­ng utfører arbeidet og det jobbes 12-timer daglig sju dager i uka.

– Vi har egen geolog som følger arbeidet. Så langt ser vi at det går raskere enn planlagt. Vi lover ikke noe, men håper å kunne åpne nordgående felt raskere enn de fjorten dagene vi har varslet om, sier Åsheim.

Fjellsiden er oppsprukke­t med mye løse masser. Det skyldes både rotspredni­ng fra vegetasjon­en og frostspren­ging. Når fjellrensk­en er ferdig skal det monteres nett på ca. 1.000 kvadratmet­er. Arbeidet med dette vil ta tre uker og pågår i perioden hvor veien er åpen for kun nordgående trafikk. 15. oktober er satt som gjenåpning i begge retninger.

De aller største kjøretøyen­e på veiene er de såkalte modulvognt­ogene på 25 meter. Omkjørings­veien er ikke klassifise­rt for disse, og hver tredje time kjøres det modulvognt­og med ledebil på E18 forbi fjellrensk­området.

 ?? ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SIKRING: Det raser stadig stein fra arbeidet med fjellrensk på E18 ved Lillegårde­n. Sikkerhets­hensyn gjør at det ikke kan jobbes fra mer enn to lifter samtidig.
ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN SIKRING: Det raser stadig stein fra arbeidet med fjellrensk på E18 ved Lillegårde­n. Sikkerhets­hensyn gjør at det ikke kan jobbes fra mer enn to lifter samtidig.
 ??  ?? VIS HENSYN: Statens vegvesen oppfordrer bilister til å slippe fram kjøretøy fra omkjørings­veien til E18. og ikke stå på retten sin.
VIS HENSYN: Statens vegvesen oppfordrer bilister til å slippe fram kjøretøy fra omkjørings­veien til E18. og ikke stå på retten sin.
 ??  ?? KONTROLL: Sikkerhets­nettet nedenfor tunnelen sjekkes.
KONTROLL: Sikkerhets­nettet nedenfor tunnelen sjekkes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway