Varden

Kan få dobbel gevinst søndag

- ▶ SKIEN ▶ bjorn.borge@varden.no

To uker etter at Varden omtalte Gjerpens tøffe økonomiske utfordring, håper skiensklub­ben på full rulle på tribunepla­ss søndag.

Alle eliteserie­klubber må kunne framvise positiv egenkapita­l 1. januar.

De som ikke innfrir, får ikke spille eliteserie i 2019/20.

Enda en sekssifret sponsoravt­ale, samt personlig avtale for Maria Solheim i forrige uke, bidrar godt for totalen, og søndag håper Gjerpen at konseptet «kronekampe­n» skal gi en god slump på konto.

– Ideen er hentet fra Norsk Topphåndba­ll. Blant annet har Elverum gjort gode penger på dette, og nå håper vi publikum kommer i stort antall. Ikke bare støtter de jentene i kampen – det er også veldig kjaerkomne inntekter for klubben, sier Gjerpen-leder Helene Røsholt.

Per tilskuer

Kort fortalt handler det om at privatpers­oner og naeringsli­v forplikter seg til å betale en sum per tilskuer som møter til møtet med Larvik.

– Private kan betale fra 25 øre og oppover. For naeringsli­vet er muligheten fra 1 til 30 kroner, sier Røsholt, og legger til at man allerede har sikret tilskudd til «kronekampe­n» i enkelte sponsoravt­aler som er inngått.

Håper på 1.000

Lederen har et håp om å se 1.000 tilskuere på plass når Gjerpen fortsetter den beinharde sesonginnl­edningen med medaljekan­didat nummer tre på menyen.

350 så møtet med Vipers onsdag.

– Ja, det blir en tøff kamp, men vi håper folk kanskje ser en liten joker i at jentene, for første gang på 26 år, slo Larvik i treningska­mp før sesongstar­t. Vi tror dette kan bli en spennende kamp, og kan melde om blodtørsti­ge jenter som ikke er spesielt fornøyd med å ha tapt de to første kampene, understrek­er lederen.

– Riktig retning

Får hun oppfylt ønsket om 1.000 solgte billetter, kan det resultere i en sum som tar Gjerpen betydelig naermere det tøffe kapitalkra­vet.

– Det går i riktig retning, men vi har fortsatt mye jobb igjen. Oppslutnin­gen søndag kan få en ganske avgjørende betydning, sier Røsholt.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? INVITERER: Gjerpen-spillerne og leder Helene Røsholt inviterer til kamp mot Larvik søndag. Jo flere som møter, jo lettere går klubbens tøffe utfordring.
FOTO: BJØRN BORGE INVITERER: Gjerpen-spillerne og leder Helene Røsholt inviterer til kamp mot Larvik søndag. Jo flere som møter, jo lettere går klubbens tøffe utfordring.
 ??  ?? TØFFE KRAV: Varden omtalte kravet om positiv egenkapita­l for to uker siden. Gjerpen jobber iherdig med saken.
TØFFE KRAV: Varden omtalte kravet om positiv egenkapita­l for to uker siden. Gjerpen jobber iherdig med saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway