Varden

Nå starter 17-åringen

Karrieren til stjernesku­ddet Joshua Kitolano flyr videre.

- ▶ NB! ▶ nils-tore.olsen@varden.no

I en av de vanskeligs­te bortekampe­ne velger Dag-Eilev Fagermo å sette inn unggutten. – Det blir gøy. Nå får jeg sjansen fra start. Det er som en drøm og var jo derfor jeg kom til Odd, smiler 17-åringen fra Gulset.

Indreløper­en har hatt noen innhopp allerede. I forrige seriekamp mot Molde kom han inn i pausen og utgjorde en forskjell da Odd tok poeng.

I etterkant fikk han skryt fra de fleste kanter.

– Jeg synes jo at det er moro at folk synes jeg bidrar for laget og at det betyr noe. Men jeg går ikke rundt og tenker på det. Det jeg må tenke på er mine arbeidsopp­gaver på trening og i kamp.

– Hva er det neste, scoring? – Ja, jeg har vaert naere noen ganger. Fortsetter jeg å jobbe, så kommer det scoring etter hvert.

– Er klar

Odd-treneren er sikker på at tenåringen fra Skiens største bydel er klar.

– Joshua har vaert med lenge og kommet inn flere ganger. Han er klar til å starte. I tillegg var han veldig god i den omgangen han spilte mot Molde, sier han.

– Samtidig spiller veldig mange lange og direkte baller opp på Patrick Mortensen og de er veldig flinke og aggressive i det området. Da trenger vi ballvinner­e rundt Vebjørn Hoff, som Joshua og Jone Samuelsen, legger han til.

Ny kontrakt?

I sommer ble storebror John kjøpt av Wolverhamp­ton for fire-fem millioner kroner.

Sammen med Sondre Rossbach er Joshua trolig den av Odd-spillerne med høyest salgspoten­sial akkurat nå.

Tenåringen har kontrakt ut 2019. Odd har signaliser­t art de vil forlenge allerede. Foreløpig har ikke klubben tatt kontakt.

– Jeg har ikke hørt fra Odd, sa agent Atta Aneke til Varden onsdag.

Hovedperso­nen trives i klubben og ser for seg en lengre kontrakt.

– Jeg synes det er bra i Odd. Klubben har vaert lojal og satset på meg.

– Tror du at kontrakten med Odd forlenges?

– Jeg håper på det. Det er en fin arena og jeg har fått mye spilletid – mer enn jeg trodde.

– Og jeg håper at han forlenger slik at vi kan utvikle det store talentet videre, tilføyer sjefen.

Underveis i Sarpsborgt­reningen torsdag måtte nevnte Mortensen ta telling. Spissen kunne ikke fullføre treningen, meldte Sarpsborg Arbeiderbl­ad.

Han hadde pådratt seg en lårhøne etter en smell. Fredag meldte avisen at han er klar til søndag.

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? STARTER: Joshua Kitolano, he ri duell med Martin Broberg, får sin første kamp fra start for Odds A-lag i søndagens bortekamp mot Sarpsborg.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN STARTER: Joshua Kitolano, he ri duell med Martin Broberg, får sin første kamp fra start for Odds A-lag i søndagens bortekamp mot Sarpsborg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway