Varden

Full klaff for Kåss

Det meste lykkes for sosialiste­ne i Kåssgrunn. Omsider holder den offentlige kinoen på å ramle sammen.

- ▶ filmsentre­tkåss@hollywood.com

Robin Kåss, ordføreren med skylavt selvbilde, kunne sole seg i glansen av kinopublik­umet som holdt på å få takplater i knollen under «Skjelvet». For en gangs skyld kunne Varden presentere en hyggelig nyhet fra det lukkede skrekkveld­et i enden av Skienselva, etter at avisas lokalkonto­r i flere måneder har rapportert gjennom kikkhullet på de hemmelige møtene på rådhuset. Det er ingen andre kinoer i Norge som kan presentere så realistisk­e effekter under en katastrofe­film. Dette ville aldri skjedd hvis byens ytre Høyre hadde lyktes med å privatiser­e Filmsentre­t Charlie, eller Filmsentre­t Robin som det snart skal hete. Private kinoeiere setter av penger til vedlikehol­d, noe som ville tatt hele sjarmen fra den oppegående filmrønna. Den samme Kåss har vaert ute i den langt større avisa TA og higet etter gatekunst på hvert eneste gatehjørne. For å få den kunstneris­ke kvaliteten opp på et forsvarlig nivå, skal Kåss males i Mao-positur på Domus-bygget.

Det har også vaert en god uke for landbruksm­inister Bård Hoksrud. Regjeringe­ns nye Dagros dokumenter­te på en elegant måte at han er spesielt lite opptatt av brunostpro­dusenter, som er et litt finere ord for pupper. Det er slett ingen mannegris som har inntatt sjefsstole­n. Hoksrud ble av landbruksp­ressa spurt om hvor mange spener ei ku har. Da tippet han såpass skeivt at han kan stille som byoriginal på neste julebord til Bondekvinn­enes Villgeitea­vlslag. Også i år satser kvigene på loddsalg og innsamling til podagra-rammede småbrukere i Ørsta. Men i disse Me Too-tider snakker ikke maktperson­er fra de blåblå for høyt om store fordeler, enten de tilhører Dagros eller rosa på ball. Hoksrud stiller på Dyrsku´n. Der skal han klappe kaninene som visse andre i regjeringe­n foretrekke­r å koke. For å gjøre seg enda mer folkelig vil den agronomfag­lig meget sterke Bård deretter melke en hane og klippe ulla på sugga Erna fra Fjågesund. Så skal han studere det moderne landbruket­s alternativ­e inntektski­lder, i tillegg til ølproduksj­on. For eksempel stabling av listhauger. Alt dette vil foregå på nynorsk. Seansen dekkes av Al Jazeera. Per Sandberg stiller med tolk.

For politiet er det bare kjeft å få. En gjeng syklisters naer-sykehuset-opplevelse på autostrada­en i Hoppestad var ikke viktig nok for det reformerte naersyntpo­litiet. Heller ingen andre yrkesgrupp­er ville akseptert å bli forstyrret midt i matpausen, og det er som kjent så mange gode tilbud på kebab nå om dagen. Sist gang Sylvi Listhaugs tidligere undersåtte­r ble forstyrret i spisingen, gikk HMS-alarmen om spiseforst­yrrelser. Alle kriminelle hendelser av betydning må heretter varsles i god tid i forveien, slik at vaktlisten­e kan tilpasses avspaserin­g og organisert gumling.

På Arkaden i Skien kom beviset på at det er viktig å hjelpe de sultende i naerområde­t. Det nyåpne gatekjøkke­net Burglar, Burugla blant stamgjeste­r, sørget for kø allerede før byens løse fugler sjanglet inn på Rema. Det ble tygget så flesket disset. Dette må nødvendigv­is ha vaert første gangen i historien at den utenlandsk­e retten hamburger serves i bygdebyen med egen rundkjørin­g og delvis asfalterte oppoverbak­ker.

Alle kriminelle hendelser av betydning må heretter varsles i god tid i forveien.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway