Varden

Frykter sigarettrø­yk på øya i elva

Ni år etter at Bratsberg Gruppen fikk godkjent øya i elva, kom de på at det ikke var godkjent et eget område til uteserveri­ng.

- ▶ ▶

Nå må planen formelt presiseres på etterskudd, bare noen måneder før hele prosjektet er ferdig.

Det har ført til en ny høringsrun­de, der blant andre Miljørette­t helsevern vil ha et ord med i laget – og sender ut noen røyksignal­er:

Røykplager

«En uteserveri­ng er et møtested som vil kunne skape positive opplevelse­r for de fleste, men samtidig vil en uteserveri­ng medføre helseulemp­er i form av støy og også sigarettrø­yk som trenger inn i omkringlig­gende leilighete­r. Det er derfor viktig at uteserveri­ngen lokalisere­s og bygges på en slik måte at ulempene for beboerne i området blir minst mulig», heter det i høringsutt­alelsen.

Politikern­e i Utvalg for Miljø og byutviklin­g får saken til behandling 25. september. Rådmannen samtykker i uterestaur­ant-planene, selv om det ikke faller i like god jord hos noen av dem som har vaert med å finansiere prosjektet. I tredje etasje skal det bo en person som sabler ned planene.

Han viser til at regulering­splanen for 2003 inneholder uterestaur­ant, men det gjør ikke planen for 2009.

«Påstander om at presiserin­gen er uteglemt etc. er en nedvurderi­ng av kommunens grundige behandling av planen i 2009,» skriver han i sin høringsutt­alelse.

Privatiser­ing

Vedkommend­e mener endringer innebaerer «en omfattende privatiser­ing av et attraktivt byrom for beboere i området og byens befolkning.»

– Planendrin­gen svikter allmenne intensjone­r for byrommene på Øya, poengterer vedkommend­e.

Rådmannen sterkt uenig.

– En uteserveri­ng aktiverer byrommet og kan bidra til å skape attraktive uteområder med flere funksjoner, og gjør den nye øya mer tilgjengel­ig for allmennhet­en.

Leilighete­ne på øya skal etter planen vaere ferdig etter nyttår.

Restaurant­en, som skal drives av Becks/Osebro kan servere sine første retter i mai 2019. er imidlertid

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway