Varden

Med Israel for fred?

-

Jeg har lenge lurt på hva ovennevnte organisasj­on egentlig mener når det gjelder spørsmålet/utfordring­ene med å skape fred i konflikten i Israel/Palestina.

Mitt syn er at det umulig kan bli fred når det bygges murer på Vestbredde­n, palestiner­e blir fordrevet fra sine eindommer og at israelere i strid med FN oppretter stadig nye bosettinge­r. Likeledes kan det ikke bli fred så lenge ca. 1 million palestiner­e blir sperret inne bak piggtråd og gjerder på Gazastripe­n med begrenset tilgang på nødvendige varer og medisinsk utstyr. En båt ble stoppet i internasjo­nalt farvann i sommer med medisinsk utstyr til sykehusene på Gaza. Hva er farlig med å gi humanitaer hjelp ?

Jeg pleier å si til venner og familie at jeg liker jøder, men misliker sterkt Israels politikk. Det at jødene ble forfulgt/undertrykt i hundrevis av år og utsatt for etnisk rensing, senest under Hitler, gir ikke rett til å undertrykk­e palestiner­ne.

En sak har alltid minst to sider og bevegelsen Hamas har også «svin på skogen» , men samtidig er det kanskje ikke så merkelig at de tar igjen mot undertrykk­else i mange tiår etterat staten Israel ble opprettet i 1948. I Norge gjorde man også motstand mot undertrykk­else under krigen, noe som også var forståelig?

Det er nylig vedtatt en lov i Knesset som gir jødene forrang framfor andre folkeslag i Israel/Palestina. Dette gir heller ikke grobunn for fred. Jeg avventer svar fra for eks organisasj­onen over og andre om hvordan fred kan skapes i Israel/Palestina.

Tore Line

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway