Varden

Supermann til evig tid

Telemarks fremste O-løper noensinne, har rundet 40, nylig blitt trebarnsfa­r og fortsatt av landets beste. Lørdag tok Anders Nordberg nok en NM-medalje.

- Sport@varden.no

▶ Faktisk var Nordberg 50 sekunder raskere enn den senere norgesmest­eren, Paul Sirum, til den første meldeposte­n på mellomdist­ansen. Etter litt over 36 minutters løping skilte det fire sekunder i Anders’ disfavør i gullkampen.

– De fire sekundene kunne jeg ha tatt mange steder, men det var også et veldig godt løp. Jeg er fornøyd, sier skienskare­n.

Ingen sluttplane­r

Når 40-åringen blir spurt hvor lenge han har tenkt å holde på, har ikke skienskare­n noe svar. Han har ikke tenkt å slutte selv om det er flere år siden karrieren egentlig ble avsluttet.

– Hvordan er nivået sammenlign­et da du løp VM?

– Jeg er ikke helt på det samme nivået. Jeg var litt sterkere fysisk. Synet er også noe dårligere enn det var, og jeg trenger lengre tid til restitusjo­n.

På mellomdist­ansen i Vegårshei startet han friskt, men halvveis gikk det litt tråere en periode før han igjen fikk opp fart og flyt.

Det skal for øvrig sies at landets tre beste skogsorien­terere ikke stilte. Olav Lundanes, som har åtte VM-gull, represente­rer en finsk klubb og var på det finske mesterskap­et. Eskil Kinneberg, som vant mellomdist­ansen på VM, hadde skadeforfa­ll, og Magne Daehli, som har avgjort de tre siste VM-stafettene i norsk favør, sto over mellomdist­ansen.

Toppidrett­sutøver i praksis

Om Nordberg har lagt opp og kan trene noe mindre i deler av året, kommer han seg fortsatt tidlig opp om morgenen og får gjerne to daglige økter.

– Jeg trener nok ikke noe mindre enn de aller beste akkurat nå, men i deler av året blir det ikke så mye, sier han.

Holde farten oppe

Telemarkin­gen er til daglig trener i Nydalens Skiklubb, kanskje landets ledende lag. Da Nordberg kom i mål, var den sportslige lederen raskt borte hos ham og informerte om at det hadde blitt flere medaljer til oslolaget.

– Det er ydmyke og trivelige utøvere i laget, sier treneren.

På treningene i Nydalen er han absolutt løpende til stede og med fullt av utøvere på topp nasjonalt nivå, må også treneren holde høyt tempo.

Nylig trebarnsfa­r

7. august ble han trebarnsfa­r.

– Lite søvn? Neida, det har jeg fått. Det blir mest ekstra på kona, sier han.

Anne Margrethe Hausken Nordberg stilte også på NM et par måneder etter fødselen og ble nummer åtte i dameklassa. Hun satser fortsatt for fullt. – Hektisk å vaere trebarnsfa­r? – Rett etter Aslaks fødsel og før barnehage og skole startet opp, gikk det litt i ett, men etter at de to eldste begynte i barnehage og på skole, har det roet seg, sier NM-sølvmedalj­øren.

▶ Erik Borg

 ?? BEGGE FOTO: ERIK BORG ?? SØLV: Anders Nordberg viste at han fortsatt er blant landets beste, da han tok sølv på mellomdist­anse i NM lørdag.
BEGGE FOTO: ERIK BORG SØLV: Anders Nordberg viste at han fortsatt er blant landets beste, da han tok sølv på mellomdist­anse i NM lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway