Varden

15 biler ble avskiltet

15 biler ble avskiltet i Statens vegvesens kontroll på riksvei 36 i Bø.

- Martin.oyvang@varden.no

Søndag ble Dyrsku’n avsluttet, og i den forbindels­e stilte Statens vegvesen seg opp ved Storkåsa langs riksvei 36 mellom Gvarv og Bø for å gjennomfør­e en kontroll av biler.

Det ble en hektisk affaere.

– Vi hadde med oss seks kontrollør­er, men det viste seg å ikke vaere nok. Vi klarte ikke å ta unna alt, men måtte konsentrer­e oss om å ta det mest alvorlige. Det var en del som for eksempel manglet lys på bilen som fikk kjøre videre, sier kontrollan­svarlig ved Notodden trafikksta­sjon, Tor Skilbred, til Varden.

– Det er en tankevekke­r at det kjører så mange biler rundt med feil og mangler, legger han til.

15 biler avskiltet

Kontrollen pågikk store deler av søndagen, og Skilbred sier at feilene som ble funnet på kjøretøyen­e var varierte.

– Hovedfokus­et vårt var kontroll med skiltgjenk­jenning, og det ble avslørt flere tilfeller hvor bilene manglet EU-kontroll, forsikring og registreri­ng. I tillegg til tilhengere uten lys og slikt. Totalt var det 15 biler som ble avskiltet i kontrollen, sier Skilbred.

– Hvordan kontroll?

– Vi har en forpost, hvor det sitter en kontrollør med et kamera foregår en slik som er koblet til en datamaskin. Den gir umiddelbar­t beskjed om det er noen mangler ved bilen, og dette blir så gitt beskjed om til kontrollør­ene som står på kontrollst­edet, slik at de kan vinke bilen inn for en naermere sjekk, sier Skilbred.

Stakk av fra kontrollen

Å bli stanset i en kontroll kan få blodpumpa til å øke takten hos de fleste.

Spesielt hvis man vet at det er feil eller mangler ved bilen. Kontrolled­er Skilbred sier at en bilist fikk panikk i søndagens kontroll.

– Det var faktisk en bil som takk av i en rasende fart etter å ha blitt stanset. Det viste seg at det lå en begjaering om avskilting inne i vårt system på den aktuelle bilen. Vi ga sjåføren beskjed om at vi dermed måtte ta skiltene, men i det kontrollør­ene gikk for å hente «avskilting­sutstyret», tråkket sjåføren på gassen og forsvant. Vi fikk dermed ikke tatt skiltene, men en anmeldelse er selvsagt levert til politiet, sier Skilbred.

▶ Martin Øyvang

 ?? FOTO: STATENS VEGVESEN ?? MANGE: Det var tidvis svaert hektisk under kontrollen langs riksvei 36 i Bø.
FOTO: STATENS VEGVESEN MANGE: Det var tidvis svaert hektisk under kontrollen langs riksvei 36 i Bø.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway