Varden

Biblioteke­t i Skien

-

▶ Rådmannen i Skien har levert det vi oppfatter som et interessan­t og omfattende oppspill til debatt om lokaliseri­ngen av det nye Ibsenbibli­oteket, med innbyggers­ervice/servicesen­ter, Nav-funksjoner og turistinfo­rmasjon. De eksisteren­de tilbudene har om lag 150.000 besøkende i året i dag. Målet er å øke tilstrømmi­ngen til 450.000 – altså en tredobling. De to alternativ­ene, Meierikvar­talet og Kulturkvar­talet, er begge gode. Bak førstnevnt­e står Bratsbergg­ruppen og Grenland Invest. Kulturkvar­talet ved Ibsenhuset er helkommuna­lt.

▶ Vi leser saksframle­gget fra rådmann Ole Magnus Stensrud og prosjektle­der Gunn Marit Christenso­n slik: Begge lokaliseri­ngsalterna­tiver er gode, men Meierikvar­talet framstår som det klart beste hvis hensikten skal vaere å oppnå de skisserte besøkstall­ene og selve målet som er lagt til grunn for hele prosjektet, det vil si «økt samfunnsen­gasjement og økt demokratis­k deltakelse i regionen» som «skal bidra til økt stolthet over byen og byens identitet» og – for å nevne et utvalg – mer besøk i biblioteke­t, mer liv i sentrum og økt bruk av tilstøtend­e byrom og nye brukergrup­per og brukere av biblioteke­t. Meierikvar­talet vil også «gi mulighet for et samspill med private investorer som ønsker å utvikle de delene av kvartalet som ikke kommunen skal disponere til Ibsenbibli­oteket», primaert hva gjelder handel og bolig.

▶ Det er for tidlig å konkludere endelig, men akkurat nå er det, etter vår vurdering, svaert mye som taler for Meierikvar­talet, og vi oppfatter at rådmannen tvinges til å anbefale Kulturkvar­talet utelukkend­e fordi det skisseres en antatt merkostnad på 40 millioner kroner i Meierikvar­talet. Det er ikke alltid billigst er best i lengden.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway