Varden

Vil ha en åpen by i sentrum

Rådmannen hadde foreslått en permanent stengning av sentrumsga­tene for gjennomkjø­ring fra klokka 23 til 04 natt til lørdag og søndag.

- ▶ Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

▶ Han mente erfaringen­e fra en tre måneders prøveperio­de i sommer var gode, og både politiet og taxinaerin­gen var positive. Men politikern­e var av en annen oppfatning.

Saken skal endelig avgjøres i Skien bystyre, trolig i oktober. Første runde av den politiske behandling­en var i hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS) tirsdag ettermidda­g.

– Jeg tror det spriker i alle partier, sa utvalgsled­er Knut Einar Aas (Ap) som mente det ikke var nødvendig med noen lang debatt. Mem han undervurde­rte debattiver­en til sine politikerk­olleger. En rekke forslag kom på bordet.

Tomas Bakken (Bypartiet), Atle Rui (V) og Helga Lilleland (SV) engasjerte seg alle i debatten.

Åpen by

– Vi har en by, den skal vaere åpen, mente Rui, mens Bakken syntes det ble et paradoks dersom dette kom i kjølvannet av naerpoliti­reformen.

SV og KrF forslo en forlenget prøveperio­de til utløpet av april neste år. Det fikk ikke flertall.

– Det er helt klart deler av året når der ikke er behov for å stenge av sentrum, argumenter­te Aas, og han gjorde det klart ar han tenkte på vintermåne­dene. Nå framover gjør gravearbei­der at det i alle tilfelle vil vaere stengt ved Landmannst­orget.

Bypartiet fikk et flertall med på sitt forslag om at dagens prøveordni­ng avvikles med umiddelbar virkning.

Men et forslag om at samtidig oppheves også innkjøring­s/ gjennomkjø­ringsforbu­det i Torggata mellom Hesselberg­sgate og Skistredet. ble nedstemt.

Skal føles trygg

Byen skal føles trygg, hele døgnet, mente Jørn Inge Naess (Frp) mens Ida Riis-Johansen (Sp) mente trafikksik­kerheten var det viktigste hensynet.

Nå forsvinner altså skiltene, dersom Hovedutval­g for klima, miljø, naering og friluftsli­v samt bystyret er av samme oppfatning som HOTS.

Men politiet har fortsatt anledning til å sperre gater midlertidi­g på netter når det har vaert spesielle ordensprob­lemer. Samtidig mintes noen erfarne politikere bråket i sentrum på 1980-tallet, som fikk det man nå snakket om til å virke temmelig uskyldig.

 ??  ?? FJERNES: Dette skiltet bør vekk, mener et flertall av politikern­e.
FJERNES: Dette skiltet bør vekk, mener et flertall av politikern­e.
 ??  ?? STENGER IKKE: Helga Lilleland (SV) , Tomas
STENGER IKKE: Helga Lilleland (SV) , Tomas

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway