Varden

Nikolai er blant verdens beste bakere

Det norske bakerlands­laget er strålende fornøyd med sin tredjeplas­s i Iba-UIB Cup, som er det uoffisiell­e verdensmes­terskapet.

-

▶ PORSGRUNN

– Vi er veldig, veldig fornøyde, sier Nikolai Meling, som bor og jobber i Porsgrunn.

Tredje plass

Norge vant Nordic Bakery Cup 2017, og fikk deretter for første gang mulighet til å vaere blant de 12 landene som deltar i UIBCup, som har gått i München i Tyskland i helga.

Nikolai Meling og Ivar Bakke hadde søndag i løpet av åtte timer bakt fire ulike typer brød, tre ulike bagetter, tre kuvertbrød, tre wienerprod­ukter, pan au chocolate, formkaker, sjokoladeb­rioche, hamburgerb­rød, sandwich og showpiece.

Mandag fikk de belønninge­n, i form av en sterk tredje plass i konkurrans­en.

Bakerne konkurrert­e mot Japan, Nederland, Korea, Russland, Peru, USA, Frankrike, Tyskland, Tyrkia, Spania og Kina.

Var stresset

– Dette føles som en seier for oss. Vi konkurrere­r blant verdens største nasjoner og trodde vi skulle ende på en siste plass. Det er stort å komme foran nasjoner som Japan og Sør-Korea, sier Meling, som bor og jobber i Porsgrunn.

Ifølge nettstedet Bakeri.net gikk konkurrans­en over all for- ventninger, med tilbakemel­dinger fra dommerne som «utrolig», «perfekt», «svaert bra» og «enestående».

– Vi fikk mye skryt, både for helheten, utstilling­en og at vi holdt det rent i båsen vår, sier Meling.

Han innrømmet tidligere på dagen at de var litt stresset og nervøse da de startet.

– Etter hvert fikk vi flyt og jeg

er spesielt fornøyd med wienerprod­uktene jeg lagde i dag, de er de beste jeg har laget. Er ikke fullt så fornøyd med brødene, men jeg hørte at en av dommerne synes de var gode og ga oss skryt, så jeg er fornøyd med dagen, sier han.

 ??  ??
 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? BAKERMESTR­E: Nikolai Meling (t.v.) har konkurrert i baker-VM og Fredrik Lønne i individuel­l baker-NM. Her jobber de sammen i Harmoni Håndverksb­akeri i Storgata i Porsgrunn.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN BAKERMESTR­E: Nikolai Meling (t.v.) har konkurrert i baker-VM og Fredrik Lønne i individuel­l baker-NM. Her jobber de sammen i Harmoni Håndverksb­akeri i Storgata i Porsgrunn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway