Varden

Har store skiplaner på Gulset

Planene er klare og forprosjek­tet er i gang. Torsdag presentere­r Gulset IF sine planer om Grenlands nye storstue for skisporten.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Gulsets planer om nytt sentralanl­egg for langrenn og kombinert er forankret både i Grenlands skiklubber, i kommunen og i fylkeskomm­unen, i tillegg til skikretsen.

Forankret i alle ledd

– Det har vaert viktig for oss at dette er forankret i alle ledd før prosessen starter, sier Ulf Strand.

På gressbanen nedenfor Gulsethall­en vil langrennsl­edere i Grenland lage skistadion, og planene er klare for å tilrettele­gge for aktivitet i et nett av asfalterte løyper, i et anlegg som skal vaere et helårs trenings- og konkurrans­eanlegg.

– Totalt snakker vi om 3,5 kilometer med asfalterte løyper, som vil gå i sløyfer, sier Ulf Strand, som er trener for Grenland Ski i tillegg til at han leder prosjektet som skal ende opp med et nytt skianlegg for Grenlands langrenns- og kombinertl­øpere.

Det nye skianlegge­t vil ha stor

bruksverdi for skiløpere spesielt, men Strand ser at det kan brukes på mange andre måter.

Asfalterte sløyfer

– Det blir asfalterte løyper i sløyfer, slik at man kan bruke det til sykkeloppl­aering, til tur, til sykling og mye annet. Dette blir et anlegg som kan brukes av alle, sier han.

Prosjektet om et sentralt skianlegg i Grenland har tidvis vaert aktuelt. Jarseng har vaert det sikreste kortet hittil. Skien Fritidspar­k ble vurdert, men klubbene i Grenland og skikretsen har i lang tid jobbet med å forankre prosjektet via et utvalg.

– Dette er ikke noe Gulset gjør selv. Det er forankret der det kan forankres, og det er godt, mener han.

Strand sier at kretsens arbeid med anlegg har hatt som hensikt å legge til rette for flere mindre naermiljøa­nlegg, samt vurdere tre sentrale anlegg.

Man falt ned på Gulset etter at Jarseng og Skien Fritidspar­k

Totalt snakker vi om 3,5 kilometer med asfalterte løyper, som vil gå i sløyfer.

Ulf Strand, Gulset

ble vurdert.

Strand forteller at man er i gang med det første arbeidet, som er å regulere området for idrett.

– Vi fikk midler fra Telemark fylkeskomm­une til å starte forberedel­sene av prosessen, som vi først og fremst håper skal munne ut i en ny regulering­splan for området, sier han.

Store deler av området er allerede regulert for idrett, men noen områder er regulert for LNF (landbruks-, natur- og friluftsom­råder), mens noe er ikke regulert i det hele tatt.

– Hvis vi får regulering­en på plass, så starter vi prosjekter­in-

gen av anlegget som vi mener vil kommer på omkring 12–13 millioner kroner, legger han til.

Da kan man jobbe konkret med finansieri­ng og kostnadsra­mmer, selv om dette allerede er sjekket ut.

Informasjo­nsmøte

Prosjektet blir presentert på informasjo­nsmøte på Gulset torsdag. Der kommer også Strand til å fortelle om flere fordeler av å legge et skianlegg til Gulset.

– På Gulset er det allerede et nettverk av gangstier, slik at barn og voksne kan komme til anlegget uten å krysse noen veier. Vi vil ha tilgjengel­ighet til garderobe, idrettshal­l og kafé, samt man kan kjøre kollektivt helt fram til anlegget, sier Strand. ▶ Tom Arne Borgersen

 ??  ?? SPENNENDE PLANER: Ulf Strand i Gulset Ski viser hvor et skistadion kan ligge. I tillegg vil Gulsets planer inneholde både Gulset er et samarbeid mellom klubbene i Grenland, i tillegg til at det er forankret i kommune, fylkeskomm­une og i skikretsen
SPENNENDE PLANER: Ulf Strand i Gulset Ski viser hvor et skistadion kan ligge. I tillegg vil Gulsets planer inneholde både Gulset er et samarbeid mellom klubbene i Grenland, i tillegg til at det er forankret i kommune, fylkeskomm­une og i skikretsen
 ??  ?? VIKTIG: Et nytt anlegg vil vaere viktig for Gulsets Lucas Broby Heimdal og skiløpere fra Grenland.
VIKTIG: Et nytt anlegg vil vaere viktig for Gulsets Lucas Broby Heimdal og skiløpere fra Grenland.
 ?? BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? . asfalterte løyper og anlegg for snøproduks­jon. Arbeidet med et nytt skianlegg på
BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN . asfalterte løyper og anlegg for snøproduks­jon. Arbeidet med et nytt skianlegg på

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway