Varden

Er trolig landets raskeste tvillinger

- Pal.lundsholt@varden.no

Hanna og Håvard Kongshem fra Rauland er trolig Norges raskeste tvillinger. I helgen sikret de to 13-åringene både første- og andreplass i NM i dragracing på Gardermoen.

Det går unna når de to raulending­ene gir gass. 0 til 100 gjøres som regel unna på 2,6 sekunder.

Startet som sjuåringer

– Det går ekstremt fort og det er nok kanskje litt vanskelig for folk flest å skjønne hvor fort det går, sier pappa Christian Kongshem som også er trener for duoen – for sjette sesongen på rad.

Duoen startet nemlig med dragracing når de var rundt sju år gamle, og siden da har mye dreid seg om fart og spenning for de to 13-åringene.

Tre strake NM-titler

– Ja, det går jo en del tid til det her. Det blir en del stevner i løpet av sesongen, men det er bare moro, forsikrer Kongshem.

De to 13-åringene har de siste årene blitt vant til å stå på pallen. Etter helgens innsats står Håvard nå med tre strake NM-titler, mens Hanna står med to andreplass­er i klassen Junior modified, som har en tidsbegren­sning på 7,90 sekunder og maks 140 kilometer i timen på 201 meter.

– Det har gått veldig bra og det er blitt en del seiere de siste årene. Når en bruker såpass mye tid som vi gjør på det her, så er det moro når det går bra.

Om det blir mer moro i tiden framover gjenstår å se.

Avhengig av sponsorer

– Nå er sesongen over og vi får sette oss ned og ta en liten evaluering. Det er jo langt ifra gratis å drive med dette. Det krever litt økonomi, så vi får se hva det blir til framover.

En bil koster fra 20.000 til 100.000. I tillegg kommer motorene som må overhales og servicer som må tas.

– Vi har noen sponsorer og de er vi helt avhengige av for å få det til å gå rundt. Men det krever som sagt litt økonomi, så vi får se hva det blir til, sier Kongshem.

▶ Pål Lundsholt

 ?? FOTO: PRIVAT ?? PALLEN: Håvard og Hanna Kongshem sikret i helgen 1. og 2. plass i NM i dragracing for juniorer.
FOTO: PRIVAT PALLEN: Håvard og Hanna Kongshem sikret i helgen 1. og 2. plass i NM i dragracing for juniorer.
 ??  ?? FORT: Det går unna når dragracern­e gir gass. 0 til 100 gjøres som regel unna på 2,6 sekunder.
FORT: Det går unna når dragracern­e gir gass. 0 til 100 gjøres som regel unna på 2,6 sekunder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway