Varden

Knyttet bånd med Vestfold

Helgen 7.-9. september ble det arrangert høstkurs for de tillitsval­gte i Vestfold og Telemark bygdeungdo­mslag.

- Mina Marie Nyhus, redaktør i Vestfold bygdeungdo­mslag

Norges Bygdeungdo­mslag er en landsdekke­nde organisasj­on av og for ungdom, som jobber for levende bygder og for å tilby sine medlemmer alle muligheter!

Norges største vennegjeng!

Denne helga har lokallag fra Vestfold og Telemark vaert samlet på Quality Straand hotel i Vrådal for organisasj­onsopplaer­ing, kortkurs og ikke minst vaere en del av et sosialt fellesskap. For det er ikke uten grunn at vi kaller organisasj­onen for «Norges største vennegjeng». Med bli-kjent leker, bankett, fest og sosiale aktivitete­r blir bygdeungdo­mmen bedre kjent med hverandre både innad i lokallaget, men også på tvers av lokallag. Leder i Telemark bygdeungdo­mslag og kursholder, Anne Snarteland omtaler det hele som en meningsful­l hobby der du er en del av et fellesskap som kan utrette, bygge og gjøre noe artig sammen. «Det er en fantastisk glede å se at noen koser seg med noe du har vaert med på å skape. Man får jobbe tett sammen med andre og planlegge, gjennomfør­e og skape små og store arrangemen­t som har betydning for andre, og det er givende!».

Viktig for videre samarbeid

Høstkurs foregår en gang i året der alle tillitsval­gte fra lokallagen­e i Vestfold og Telemark blir delt inn i grupper og kurset i sine verv. Kursene som blir holdt er leder, kultur, tevling, økonomi og informasjo­n. Fylkeslede­rne Jon Olav Svartdal (Vestfold) og Anne Snarteland (Telemark) forteller at dette er viktige motivasjon­sfaktorer for lokallagss­tyrene. «Det bidrar blant annet til økt kunnskap, samarbeid og at styret i sin helhet fungerer sammen. Organisasj­onen er saerlig viktig for bygdekultu­ren og det å komme sammen med en gjeng med ungdommer som har like og ulike forutsetni­nger for hvordan en organisasj­on skal drives. Det er laererikt og noe vi håper de tar med seg videre» sier Svartdal.

Swingende bra helg!

Gjennom helgen blir det også holdt kortkurs relatert til det organisasj­onen driver med. Deriblant arrangemen­tteknikk som er saerlig relevant for hvordan lokallagen­e kan skape gode og trygge arrangemen­ter for sine medlemmer. I tillegg var det kortkurs i swing som er en svaert populaer tevling i NBU. Swingferdi­ghetene kom blant annet godt til nytte under lørdagens bankett og fest. For er det noe bygdeungdo­mmen er gode på så er det bankett. Her kler stilfulle ungdommer seg opp til fest med taler, sang og en treretters middag etterfulgt av en lang polonese i hotellets korridorer.

En flott avslutning på en helg fylt med masse ny kunnskap og mange nye venner!

 ?? BEGGE FOTO: PRIVAT ?? KURSET: Vestfold og Telemark bygdeungdo­mslag samlet på Quality Straand hotell i Vrådal til høstkurs forrige helg.
BEGGE FOTO: PRIVAT KURSET: Vestfold og Telemark bygdeungdo­mslag samlet på Quality Straand hotell i Vrådal til høstkurs forrige helg.
 ??  ?? LEDERNE: Fylkeslede­rne Jon Olav Svartdal fra Vestfold og Anne Snarteland fra Telemark bygdeungdo­mslag mener det er viktig å engasjere seg og vaere en del av et fellesskap.
LEDERNE: Fylkeslede­rne Jon Olav Svartdal fra Vestfold og Anne Snarteland fra Telemark bygdeungdo­mslag mener det er viktig å engasjere seg og vaere en del av et fellesskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway